Yetersiz beslenme sizi de vurmasın

FizyoForm Sağlıklı Yaşam Merkezi Uzman Diyetisyeni Perran Aydemir, sık baş ağrısıyla birlikte iştahsızlık ve halsizlik çekenlerin sorunlarının, yetersiz ve dengesiz beslenmeden kaynaklanabileceğini söyledi

BESLENMENİN açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da istenilen şeyleri yemek içmek olmadığını belirten Aydemir, “Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır” dedi.

50’YE YAKIN BESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Adana'daki iki şubesinin ardından gelen yoğun taleplerle franchising ile de büyüyen, Adana dışında ilk kez Aydın’da açtığı şube ile bu alanda da yoluna emin adımlarla devam eden FizyoForm'un uzman diyetisyeni Perran Aydemir, insan yaşamı için 50’ye yakın besin ögesine gereksinim olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“İnsanın, sağlıklı büyüme ve gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için bu ögelerin her birinden günlük ne kadar alınması gerektiği belirlenmiştir. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında, gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişme engellenir, sağlık bozulur.”

SAĞLIKLI BESLENENLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Gereğinden fazla besin tüketilmesinin vücutta yağ olarak depolandığından sağlık için zararlı olduğunu bu durumda da 'dengesiz beslenme'nin ortaya çıktığını anlatan Aydemir, “Dengesiz beslenmenin önlenmesinde beslenme eğitimi ile sağlıklı beslenme bilincinin kazandırılması büyük bir önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenen kişiler, sağlam ve sağlıklı bir görünüştedir. Hareketli ve esnek bir bedene, muntazam bir cilde, canlı ve parlak saçlara ve gözlere, kuvvetli, gelişimi normal kaslara sahiptirler. Çalışmaya karşı isteklidirler. Boy uzunluğuna uygun vücut ağırlıkları vardır. Zihinsel gelişmeleri normaldir. Sık hasta olmazlar” dedi.

DENGESİZ BESLENENLERİN YAKINMALARI

Aydemir, yetersiz ve dengesiz beslenenlerin ise; hareketlerinin ağır ve isteksiz olduğunu, sağlıksız genel görünüşe (aşırı zayıf veya şişman bir yapıya) sahip olduklarını, pürüzlü ve kuru ciltlerinin olduğunu kaydetti. Aksungur bu kişilerin ayrıca, sık sık baş ağrısından şikayet eden, iştahsız, yorgun bir yapıya da sahip olduklarını ifade etti.  

03 Eyl 2015 - 10:01 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber