Yaş ilerleyince kişilik değişiyor

Edinburgh Üniversitesi’nde tam 63 yıldır sürdürülen araştırma, insanların gençlik yıllarındaki kişilikleriyle yaşlılıktaki karakterlerinin büyük ölçüde farklı olduğunu ortaya koydu

1947’de başlatılan araştırmada, o yıllarda 14 yaşında olan birçok genç, kişilik analizi yapılmak amacıyla yıllar boyunca incelendi. 63 yıl sonra 77 yaşına gelen bu kişilerin karakterlerinin, neredeyse tamamen değiştiği gözlendi. Ergenlik dönemindeki gençlerin karamsar ve daha fevri davrandığının altını çizen araştırma ekibi, “Aslında araştırmamız 2010’da sona ermişti. Ancak buna hayatta kalanlarla devam ediyoruz. Gençler bazen vicdani değerlerini yitiriyorlar. Yaşları ilerleyince ise bu tamamen değişiyor. Birçok karakteristik özelliklerinin değiştiğini gözlemledik” yorumunda bulundu.

22 Şub 2017 - 09:41 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber