Uykusuzluğa çözüm doğadan

Günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen uykusuzluk problemini evde hazırlanacak bitkisel karışımlarla aşmak mümkün. Dr. Mustafa Eraslan tarafından hazırlanan karışımlar kaliteli bir uyku çekmeye yardımcı olacak

YAPILAN

çalışmalar dünya üzerinde insanların en çok stres yaşadığı ve uykusuzluk çektiği ülkelerden bir tanesinin Türkiye olduğu gösteriyor. Bitkilerle tedavi konusunda çalışmalarıyla tanınan Dr. Mustafa Eraslan uykusuzluk çekenler için evde hazırlanacak pratik tavsiyelerde bulundu.

Türkiye’nin bitkiler yönünden zengin olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Eraslan “Günümüzde kullanılan kimyasal kökenli sakinleştirici, yatıştırıcı ve uyku verici ilaçların yanı sıra tarihsel süreç içerisinde evde hazırlanan pratik, ucuz, son derece etkili ve doğru kullanıldığında yan etkisi neredeyse hiç olmayan bazı bitkiler vardır. Melisa yani diğer adıyla oğulotu ve kediotu kökü bu bitkilerden iki tanesi oluşturur” dedi.

Dr. Eraslan evde kolaylıkla hazırlanabilecek formülleri şu sözlerle açıkladı: “İlk formül Melisa(Oğulotu), ülkemizde Anadolu’nun sahil kesimlerinde ve ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yayılış gösteren Melisa bitkisi, bazı yörelerimizde Oğulotu adıyla da anılır. Melisa yapraklarından yapılan demleme çay sinirsel uyku problemleri, tedirginlik, huzursuzluk, asabiyet durumlarında yatıştırıcı olarak son derece faydalıdır. 2-3 gr kurutulmuş melisa yaprakları üzerine 1 fincan kaynatılmış su ilave edilir, ağzı kapatılıp 8-10 dakika demlemeye bırakılır.

Kaliteli bir uyku için yatmadan 1 saat önce içilir. Bir diğer bitki de kediotu köküdür. Yine ülkemizde oldukça kolaylıkla bulunabilecek bitkinin hem taze hem kurutulmuş kökü kullanılabilir. Uykusuzluk, huzursuzluk hallerinde, streste ve migrende kullanılabilir. Kediotu kökü sentetik ilaçlar gibi bağımlılık yaratmayan son derece güvenli bir yatıştırıcıdır. Bir fincan taze kaynatılmış ve ılık hale getirilmiş suya bir çay kaşığı (2-3 gram ) parçalanmış kök ilave edilir ve en az 12 saat bekletilir. Yatmadan 2-3 saat önce bir fincan içilir.”

14 Nis 2015 - 18:52 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber