Türk hastaya ilk kez...

Türk hastaya Avrupa’da ilk kez durmuş kalp İngiltere’de ilk kez bir hastaya ’durmuş bir kalp’ nakli yapıldı. Hastanın, Hüseyin Ulucar adlı bir Türk olduğu açıklandı

CHANNEL

4’ün haberine göre, İngiltere’nin Cambridgeshire bölgesinde, kalp ve damar cerrahisinde önde gelen hastaneler arasında sayılan Papworth Hastanesi, Avrupa’da ilk kez durmuş bir kalbi nakletti.  Şimdiye kadar sadece beyin ölümü gerçekleşen ancak kalbi atmaya devam eden hastalardan alınan kalple yapılan nakil işlemi, İngiltere’de ilk kez bütün yaşam fonksiyonları durmuş bir donörden gelen kalple,Hüseyin Ulucan isimli 60 yaşındaki Türk hastaya yapıldı.

AMELİYATTAN ÖNCE YÜRÜYEMİYORDUM

Londra’da yaşayan Hüseyin Ulucan 2008 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından kalp yetmezliği çekmekteydi. Birkaç ay önce gerçekleştirilen nakil ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan Ulucan, Ameliyattan önce yürümekte bile çok zorlanıyordum. Nefesim kolayca kesiliyordu. Fakat ameliyattan sonra kendimi çok güçlü hissediyorum. Hastanede hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla yürüyüş yapabiliyorum dedi.

NAKİLDEN ÖNCE 3 SAAT BOYUNCA KALP CİHAZINDA ÇALIŞTIRILDI

Yeni uygulanan yönteme göre, ölümü gerçekleşen donördeki kalp durduktan beş dakika sonra tekrar çalıştırılarak, vücut ısısındaki kan ve gıda takviyesiyle diğer hayati organların da çalışması sağlanabiliyor. Ayrıca bu yöntemle sınırlı zamanda yapılması gereken kalp naklinin, zamandan kazandırdığı belirtiliyor.

Naklin ameliyattan önce 3 saat boyunca bir kalp cihazında çalıştırılan kalple yapıldığını belirten uzmanlar, yeni yöntemin nakil bekleyen birçok kalp hastası için umut ışığı olması ve kalp nakli sayısını en az dörtte bir oranında artırması bekleniyor. Dünyada durmuş kalple ilk nakil geçen yıl Avustralya’da gerçekleştirilmişti.

27 Mar 2015 - 11:19 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber