Türk erkeği neden erken boşalıyor

İspanya'da yapılan bir araştırmada, Türk erkeklerinin erken boşalma sorunu ile ilgili ilginç sonuçlar alındı

AİLE  Sağlığı Araştırma Derneği ‘Erken Boşalmanın Sırları’ adı altında yeni rakamları paylaştılar. Prof. Dr. Halim Hattat, İspanya’da açıkladığı verileri yorumladı:

‘Erken boşalma sırları’ olarak neler buldunuz? Erken boşalma yaşayan erkekler neler hissediyor?
4 bin 500’ün üzerinde kişiyle yapılan bu araştırmanın Türkiye ayağını Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak yürüttük. Bu sonuçlara göre, erken boşalma yaşayan her üç erkekten biri kızgın, utanç dolu ve depresyonda! Bu erkeklerin yarısı erken boşalmanın kendi suçları olduğunu düşünüyor ve bunu başarısızlık ve yetersizlik olarak algılıyor. ‘Erken boşalma sırları’ olarak neler buldunuz? Erken boşalma yaşayan erkekler neler hissediyor? 4 bin 500’ün üzerinde kişiyle yapılan bu araştırmanın Türkiye ayağını Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak yürüttük. Bu sonuçlara göre, erken boşalma yaşayan her üç erkekten biri kızgın, utanç dolu ve depresyonda! Bu erkeklerin yarısı erken boşalmanın kendi suçları olduğunu düşünüyor ve bunu başarısızlık ve yetersizlik olarak algılıyor.

KONUŞULMUYOR

Erken boşalma sorunu sadece erkeği etkileyen bir sorun mu, yoksa çiftleri de etkiliyor mu? Araştırmamıza göre, erken boşalma sorunu olan erkeklerin yarısından fazlası (10 erkekten 6’sı) ve eşlerin (10 kadından 4’ü) cinsel açıdan hiç mutlu değil.
Hatta erkeklerin üçte biri bu durum yüzünden eşlerinden kaçtıklarını itiraf ediyor. İtiraf demişken, erkeklerin yarısı bu durumları hakkında hiç kimseyle, eşleriyle dahi konuşmadıklarını söylüyor. Hakikaten bazı çiftlerde bu suskunluk 25 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.
Cinselliğin gizli olmaktan çıkmaya başladığını düşündüğümüz 21’inci yüzyılda, hem de bu konularda daha gelişmiş olduğunu düşündüğümüz Avrupa’da bile erken boşalmanın halen tabu olduğunu görmek şaşırtıcı. Kişinin kendine güvenini bu kadar etkileyen, ilişkisini ayrılma noktasına getirebilen böyle bir sorun bile halen bir ayıp olarak algılanıp konuşulmaktan kaçınılıyor.Dolayısıyla da tedavi olunmuyor. Eşlere gelince; yüzde 70 gibi bir çoğunluk bu konuyu kimseyle konuşmadığı gibi, erkeğine de bu konuda ne kadar sıkıntı hissettiğini anlatamıyor.

ERKEKLER TEDAVİYE HAZIR DEĞİL

Kadın erkeği tedaviye ikna edebilir mi? Toplamda 10 kadından 7’si bu problem hakkında ne eşleri ne de başkaları ile konuşmamış ve bu sorundan duydukları sıkıntıları içine atmış. Oysa ki araştırma sonuçlarına bakılırsa, kadınlar eşleri konuyu açtığı takdirde bu konuda konuşmaktan rahatsızlık duymayacakları düşüncesindeler. Yani sorunu paylaşmaya ve tedavi yoluna girmeye hazırlar. Ne yazık ki erkekler değil. Bu çiftlerde, bu konuda ciddi bir bilgi arayışına da rastlamıyoruz.Sorunu olan kimse doğru yolu bulamıyor mu? Araştırmalarımızda 10 erken boşalma sorunu olan kişiden sadece 2’si, 10 eşten sadece 1’i bu konuda bilgi arayışında bulunmuş. Bu da kişilerin neden bu sorunla yaşamayı kabullendiğini merak ettiriyor. Bilgi arayışında bulunan küçük oran için özellikle internet çözüm sunuyor. Bilgi destek hatlarını arayanlar ise maalesef çok küçük bir yüzde.Sizce en etkili tedavi nedir? Bu tamamen sorunun kaynağına bağlı. Öncelikle biyolojik kökenli olup olmadığının anlaşılması lazım. Sorun psikolojikse, psikogla birlikte tedavi arayışına gidilmeli. Davranış terapisi, ilaç tedavisi ya da cinsel tedavi uygulanır. Tedaviye erkek ve kadının birlikte gelmesini istiyoruz.

EN ÇOK TÜRK ERKEĞİ ÜZÜLÜYOR

Türkiye’de durum diğer ülkelerden farklı mı? Tüm ülkeler arasında bu konuda en hassas olan grup Türkler. Ancak erken boşalma nedeni ile cinsel hayatlarının en az etkilendiğini düşünen de Türk erkeği. Eşler konusunda durum farklı. Türk erkeklerinin eşleri, erken boşalma nedeni ile en mutsuz grubu oluşturuyor. Bunun bir nedeni Türk erkeğinin ilişkilere cinsel birleşme açısından yaklaşması...Yani cinsellik sertleşme odaklı düşünülüyor. Tabii ikinci bir sebep de eşlerin bu konuyla ilgili bir şikayette bulunmamaları. Birbiriyle konuşmayan çiftler olduğumuzdan, eşler cinsel hayatlarıyla ilgili ihtiyaçlarını dile getiremiyor. Erkeklerin yüzde 62’si, kadınların ise yüzde 43’ü bu konuda eşleriyle konuşmaktan rahatsız.

YABANCI KADINLAR DAHA KONUŞKAN

Diğer ülkelerde çiftler konuşabiliyor mu? Aslında çiftler arasındaki suskunluk tüm ülkelerde benzer durumda. Fransa’da erkeklerin yüzde 48’i “Eşimle konuşamam” derken, kadınların yüzde 82’si bu konuyu konuşmaya hazır. Maalesef 10 erkekten 5 ‘i ve 10 eşten 7’si şu ana kadar bu durumun tedavisi veya sebepleri ile ilgili bir bilgi arayışına girmemiş. Bu durum Almanya, İngiltere, İsveç gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde daha da yüksek oranlarda.ngiltere ve Finlandiya’da erkekler erken boşalma sorunu nedeni ile en çok etkilenen gruplar. Cinsellikten kaçınacak kadar başarısız ve suçlu hissediyor, cinsel hayatları için endişeleniyorlar. Bu ülkeleri, erken boşalma nedeni ile cinsel yaşamı hakkında mutsuz olduklarını ifade eden Alman ve İsveç erkekleri izliyor. Güney’den ziyade Kuzey Avrupa ülkeleri denilebilir.

22 May 2014 - 18:41 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber