Stres geni, kalp hastalığından öldürüyor

Stres geninin, kalp krizi veya kalp hastalığından ölme olasılığını artırdığı bildirildi

BBC'NİN haberine göre, stresgeninin değişikliğe uğramış biçimine sahip kalp hastalarının, kalp krizi geçirme veya ölme olasılıklarının yüzde 38 oranında daha fazla olduğu belirtildi.
Sonuçları PLOS ONE dergisinde yayımlanan ve Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir ekibin yaptığı araştırma çerçevesinde, kişinin stresin etkilerine karşı daha savunmasız hale gelmesiyle bağlantılı, insan genomundaki harf değişikliğini inceledi.
Araştırmacılar, 7 yıllık süreçte, yaş, obezite ve sigara kullanımı gibi faktörleri de hesaba katarak yaptıkları incelemede, genetik değişime sahip kalp hastalarının, bu değişime sahip olmayanlara göre kalp krizi geçirme ya da kalp rahatsızlığından ölme olasılıklarının yüzde 38 oranında daha yüksek olduğunu gözlemledi. Bulgu üzerine, stres yönetimi teknikleri ve ilaç tedavilerinin, ölümleri ve krizleri azaltabileceği görüşü dile getirildi.
Araştırmada incelenen 6 bin kalp hastasından kadınların yüzde üçünde ve yaklaşık her 10 erkekten birinde bu genetik değişikliğin görüldüğü kaydedildi.

10 Şub 2014 - 11:21 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber