Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı

Sigaranın zararı biliniyor ancak son araştırmayla yeni bir bilgi eklendi. Fazla sigara içen kadınların daha erken menopoza girdiği ortaya çıktı. Erken menopoza girmek bazı hastalıklara yakalanma riskini de artırıyor

SİGARA tiryakisi olan kadınlar erken menopoza giriyor. Tespit, İngiliz araştırmacılara ait. Tobacco Control adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre günde 25 taneden fazla sigara içen kadınlar içmeyenlere kıyasla 21 ay daha erken menopoza giriyor.

Araştırmanın sonucu sadece bu değil. 79 bin kadının katıldığı çalışmada araştırmacılar sigaradaki toksinlerin üreme sağlığını etkilediğine dair önemli kanıtlar da buldu. Ayrıca erken menopoz, göğüs kanseri gibi bazı hastalıklara yakalanma riskini de beraberinde getiriyor.

Araştırmaya göre sigara içmeyen ama pasif içici olanlar da sigaranın etkisinden kurtulamıyor. Bulgulara göre onlar da hiç içmeyenlere oranla 1 yıl daha erken menopoza giriyor. Araştırmacılar, veriler ışığında sigaradan uzak durulması çağrısında bulunuyor.

19 Ara 2015 - 22:39 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber