'Sağlık turizmini güçlendireceğiz'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'nin bölgesindeki 1 milyara yakın kişiye sağlık turizmi alanında güçlü hizmet vermeyi planladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ABD temasları kapsamında Houston'da Türk toplumu ve ABD'li sağlık yatırımcıları ile bir araya geldi. Raindrop Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya ABD Kongre Üyesi Al Green de katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada Boston ve Teksas'taki patlamaların Türkiye'yi de çok üzdüğünü belirterek, bu olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini hatırlatan Müezzinoğlu, özellikle gelişmiş ülkelerin terörle mücadelede daha fazla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de sağlık alanında 10 yılda yaşanan gelişmeleri anlatan Müezzinoğlu, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını yüzde 39'lardan yüzde 86'lara taşıdıklarını kaydetti. Gelecek dönemde sağlıkta ilave bir bakış açısını devreye sokacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, "Bir taraftan vatandaşımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin standardını yükseltirken, diğer taraftan bu dinamikleri bölge coğrafyasına da güçlü sunabilme sürecine geçiyoruz. Bölge coğrafyamızda bir milyara yaklaşan nüfusa da sağlık turizmi alanında güçlü hizmet vermeyi planlıyoruz" dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ
Müezzinoğlu, kamu-özel işbirliğiyle yapılacak şehir hastanelerine ilişkin de bilgiler vererek, "35'in üzerinde şehir hastaneleri ve büyük hastane komplekslerini kamu-özel işbirliğiyle yapmayı ve 45 ila 50 bin civarında yatak yenileme sürecimizi başlattık" diye konuştu. İkitelli'de yapılacak hastane kompleksinin ihalesini alan konsorsiyum temsilcilerinin de toplantıda olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, hem kendilerini hem de Houston'daki finans sektörünü ve yatırımcıları şehir hastaneleri ve yatak yenileme projelerine katılmaya çağırarak, "Ne kadar erken davranırlarsa hem Türkiye kazanır hem onlar kazanır. Çünkü Türkiye'nin ilkesi kazan kazan üzerinedir" dedi. Konuşmasında hastane gemisi çalışmalarına da değinen Müezzinoğlu, dünyada bu amaçla tasarlanan gemi hastanesini ilk defa Türkiye'de üretmeyi planladıklarını söyledi.

KONGRE ÜYESİ GREEN
Toplantıda konuşan ABD Kongre Üyesi Al Green de Müezinoğlu'na hitaben "Amerikalı Türkler sizin halkınız ama aynı zamanda benim de halkım" dedi. Raindrop Türk Kültür Merkezi'nde Houston'daki farklı toplumların da bir araya gelerek zenginlik oluşturduğunu anlatan Green, ABD'de meydana gelen felaketlerde Türk toplumunun felaketzedelere hemen yardım ettiğini belirterek, Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş'a bu faaliyetlere öncülük ettiği için teşekkür etti. Türkiye'ye sığınan Suriyelilere de değinen Green, Türkiye'nin yardıma muhtaç bu insanları en güzel şekilde misafir ettiğini, bir Kongre üyesi olarak Türkiye'nin bu misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.

#

21 Nis 2013 - 09:17 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

serdal şahiner - ülkemizde kanser hastaları palyatif bakım alamıyor..hastane nbahçelerinde sürünüyorlar . uzman doktorlardan ancak yüzde ellisi prefesörlerin (yüksek düzey uzman ) ancak yüzde kırkı gerçek anlamda hoca..hangi hizmetten söz ediyoruz allah aşkına. yinede ülkemizde saglık kendi içinde iyiye dogru gidiyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 09:17

Çorum Haber