O kanserin teşhisinde önemli gelişme

Meme kanseri teşhisinde önemli gelişme!Kan testi ile meme kanserinin teşhis edilmesi mümkün olabilir. Basit bir kan testi, belirtiler ortaya çıkmadan önce meme kanserinin teşhis edilmesini sağlayabilir

İNGİLTERE'DEKİ Oxford Üniversitesi'nden bilim adamları, geliştirdikleri testin kandaki bir metali tespit ederek memede kitleler oluşmadan tanı koyulmasını sağlayabileceğini belirtti. Ucuz ve basit testin, mamografide (meme filminin çekilmesi) kullanılabileceğini belirten bilim adamları, erken teşhisin tedaviden çok daha önemli olduğuna dikkati çekerek yüzbinlerce kadının hayatının bu şekilde kurtarılabileceğini vurguladı.

Meme dokusunun vücuttaki çinkoyu toplayıp kan dolaşımına bıraktığını açıklayan bilim adamları, kanser hücrelerinin daha fazla çinko emdiğini, dolayısıyla "ağır çinko" seviyesi yüksek kadınlarda meme kanseri riskinin daha fazla olduğunu ifade etti.

Bilim adamları, 5 yıl içinde kullanılabilecek testin özellikle ailesinde meme kanserine yakalananların bulunduğu risk grubundaki kadınlar için "hayat kurtarıcı" olduğunu belirtti.

Araştırmanın sonuçları "Metallomics" dergisinde yayımlandı.

(AA)

15 Ara 2014 - 18:04 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber