Light sigara içenlere çok kötü haber!

Light sigaraların, akciğer kanseri yapma ihtimalinin daha fazla olduğu ileri sürüldü

YAKLAŞIK 50 yıl önce piyasaya sürülen ve henüz kanıtlanmasa da normal sigaralara göre 'daha sağlıklı' şeklinde nitelendirilen light sigaraların, akciğer kanseri yapma ihtimalinin daha fazla olduğu ileri sürüldü. 
ABD'deki Ohio State Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırma, light sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma risklerinin, normal sigara içenlere göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu.Araştırmaya göre, light sigaranın filtresinde bulunan küçük havalandırma delikleri, kansere yol açan zararlı kimyasalların akciğerlere daha çok girmesine neden oluyor. Söz konusu araştırmanın başındaki isim Dr. Peter Shields, light sigaraların satışa sunulmasından bu yana yaygın bir akciğer kanseri türü olan 'adenokarsinom' vakalarının hızla arttığının altı çizerek, "Son 20 yılda 'adenokarsinom' vakaları hızla arttı. Bunun nedeni light sigaranın popülerleşmesi. Bu sigaranın filtresinde bulunan küçük delikler, sigarayı içen kişinin daha fazla dumanı içine çekmesine neden oluyor ve kimyasallar akciğerlerin en derin noktasına bile ulaşabiliyor" şeklinde konuştu.

23 May 2017 - 13:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber