'Kuş gribi' gelebilir

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Torunoğlu, Çin'deki yeni kuş gribiyle ilgili Türkiye için henüz risk olmadığını ancak sonbaharda tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, ilk olarak 2003 yılında Güney Asya'da görülen kuş gribinin, Ocak 2006'da Türkiye'de 12 kişide görüldüğünü ancak daha sonra insanlarda bu virüse rastlanmadığını söyledi. Türkiye için henüz risk olmadığını vurgulayan Torunoğlu, "Türkiye'deki gripleri 2004'ten bu yana izliyor, aşıyla eşleşip eşleşmediğine bakıyoruz. Şimdi görülen grip türü H1N1 dediğimiz pandemik griptir. Hastalık sezonunun da sonuna gelindi. Dolayısıyla şu ana kadar herhangi bir tespitimiz söz konusu değil. Yeni virüs de Çin dışında bir ülkede görülmedi" açıklamasında bulundu.

Çin'de 14 kişinin ölümüne neden olan yeni virüse karşı özellikle eylül ve ekim aylarında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Torunoğlu, "Bu mevsimde bizim bölgeden göçmen kuşlar Sibirya'ya doğru gidiyor. Yaz bitiminde bu kuşlar geri dönecek. O dönemde dikkatli olmamız lazım. Çünkü dönüşte Çin'den gelenlerle bizden gidenler karşılaşacak. Eğer bir bulaş olacaksa o arada olabilir" diye konuştu.

#

18 Nis 2013 - 11:51 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber