Kulak dokusundan sperm geliştirildi

İngiltere'deki Francis Crick Enstitüsü’nden bilim insanları, tıp tarihinde bir ilke imza atarak kulak dokusundan sperm hücresi geliştirdi

FARELER üzerinde gerçekleştirilen testlerin başarılı olduğunu söyleyen araştırmacılar, “Kısır olan erkek farelerin testislerine, kulak dokusundan geliştirdiğimiz sperm hücrelerini naklettik. Bu durum kök hücre yöntemiyle bağlantılı. Daha sonra bu spermlerin dişi fareyi dölleyebilme kapasitesini inceledik. Sonuçlar gösterdi ki, söz konusu sperm hücreleri son derece etkin. Dişi fareyi başarılı bir şekilde dölledi” yorumunda bulundu. Araştırmacılar deneylerin önümüzdeki yıllarda insanlar üzerinde de test edileceğini ifade ediyor.

19 Ağu 2017 - 10:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber