Kola içenler dikkat!

Neden bu kadar çok şeker içmeyi göze alıyorsunuz? Resimde bir miktar koladaki şeker miktarını görebilirsiniz. Bu miktarda şekerin vücudunuza, beyninize ve ruh halinize inanılmaz olumsuz etkileri olabilir.

ENERJİNİZİN düştüğünü mü hissediyorsunuz? Elinizdeki bir bardak kola ile devasa bir enerji kazanabilirsiniz. Fakat çok kısa bir süre sonra yıkıcı bir etki hissedeceksiniz. Kola sizi çökmüş hissettirir, gücünüz düşer ve bir şey yapmayı canınız istemeyecek bir ruh haline sahip olmanıza sebep olur. Kilo almaya hazır mısınız? Çok kola tüketmekle kısa sürede aşırı kilo alabilirsiniz. Kola içmeyi bıraktığınız takdirde ilk ayda en az 3-4 kilo vereceksiniz. Çünkü bu kiloların tek kaynağı içtiğiniz koladır! Kola bağımlılığı tedavi edilebilir Sigara içenler bırakmakta zorlanabilir. Araştırmalara göre kola bağımlılığı bazen sigara bağımlılığına eşit derecede olabiliyor. Bırakmak biraz zor ama imkansız değil. Paranızı ve yıllarınızı boşa harcıyorsunuz Açık bir şekilde sağlığınızı tehlikeye atmak için para harcıyorsunuz. Günde bir kola içtiğiniz takdirde haftada 14 doları çöpe atıyorsunuz. İnsanlar ayda ortalama 60 dolarını asitli içeceklere harcıyor. Bu günde bir kola için geçerli. Daha çok tüketiyorsanız kaybınız daha büyük... Diyet kola da kötüdür! Hayır sakın diyet kolaya geçmeyi düşünmeyin. Çünkü aynı kimyasallar diyet kolada da var. Hatta sukroz ve aspartam gibi maddeler diyet soda da yer alır ki, ne olduklarını bilseniz asla vücudunuza girmesine izin vermezdiniz. Bunlar daha çok kimyasal içeren sahte şekerlerdir! Şeker neden bu kadar kötü? Fazla miktarda şeker bedeniniz ve metabolizmanız için yüksek risk içerir. Diyabete, artirit hastalığına, eklem ağrılarına, depresyona, anksiyeteye, kalp hastalıklarına vs. yol açar... Hiçbir faydası da yoktur! Sessiz düşman! Şimdi hergün bol bol kola içiyorsunuz ve çakı gibisiniz. Bu yüzden de 'Bana bir şey olmaz' diyorsunuz. Ama kendinizi kandırıyorsunuz. Kalbiniz teklemeye başladığında çok geç olduğunu anlayabilirsiniz. Obezite, osteoporoz ve daha fazlası da yolda... Eğer şimdi kolayı bırakırsanız gelecekteki siz bugünkü size teşekkür edecektir! Vücudunuzda kimyasallar olsun ister misiniz? Eğer kola içerseniz, kimyasalları VIP bilet ile vücudunuza davet etmiş oluyorsunuz. Yüksek fruktozlu mısır şurubu, karamel renklendiriciler, sözde doğal aromalar ve daha bir çok doğal olduğu iddia edilen ama aslında olmayan kimyasalları kola içerek vücudunuza almış oluyorsunuz. Dişleriniz de risk altında! Eğer aşırı kola tüketiyorsanız, pek yakında dişlerinize veda edebilirsiniz. Binlerce lirayı dişlerinizdeki sorunları gidermek için harcayacaksınız. Koladaki asit sadece mideniz için değil aynı zamanda dişleriniz için de tahrip edicidir.

17 Eki 2014 - 16:30 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber