Kivinin faydaları

Bol miktarda vitamin, mineral ve lif içeren kivi meyvesi birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Gribi önleyen ve hatta kalp damarlarını güçlendiren bu meyvenin faydalarına göz atalım

BASİT besinsel değerinin dışında kivide bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Kivinin antioksidan özelliği olduğundan kalp damar sağlığı için önemlidir. Sindirime yardım ederek ve mide dokusunu koruyarak mide sağlığına yararlıdır. Basit besinsel değerinin dışında kivide bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Kivinin antioksidan özelliği olduğundan kalp damar sağlığı için önemlidir. Sindirime yardım ederek ve mide dokusunu koruyarak mide sağlığına yararlıdır.
Kivinin bazı üst solunum yolları hastalıklarının şiddetini ve süresini azalttığı kanıtlanmıştır. Araştırmacılar bir deneyde bir grup kişiye bir ay boyunca günde 4 tane kivi yedirmiş ve başka bir gruba kivi yerine muz yedirmiştir. Kivi yiyenler grip olduklarında muz yiyenlere oranla daha az tıkanmış ve daha hafif bir boğaz ağrısı hissetmiştir. Gribin vücudu etkilediği süre de farklılık göstermiştir. Kivi yiyen denekler grip olduklarında en fazla 2 gün sonra iyileşmiş, ancak muz yiyen denekler 5 gün boyunca griple mücadele etmişlerdir. Deney sonucunda kivi yiyenlerin grip olma riskinin yarıya düştüğü kanıtlanmıştır.
Sağlığınız için her gün kivi tüketmenin hiç bir sorunu olmaz.  Ancak 150 çocuktan 1 tanesinde kivi alerjisi görülür. Süt ve yumurtadan sonra en fazla alerjik tepki alan besindir.
 

22 Şub 2017 - 14:21 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber