Kilo vermek isteyenler dikkat! İşte 7 süper besin

Hiçbir besin doğrudan yağ yakmaz. Fakat bazı besinler metabolizmayı destekler. İşte kilo vermenize yardımcı olacak 7 süper besin

KİLOvermek için önemli olan harcadığınız enerjiden daha düşük enerji almanızdır. Bunu yaparken kalorinin nerden geldiği de önemlidir.
İşte Diyetisyen Selin İnal'ın, sizler için hazırladığı ve metabolizmanıza yardımcı olacak 7 süper besin
1- Yeşil Çay 
Yeşil çay içeriğindeki kafein sayesinde yağ yakımını destekler. Bu etkisi için uzun süre ve düzenli tüketilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yüksek oranda antioksidan içerir. Bu da vücuttaki yükü azaltmaya yardımcıdır. Tansiyon hastaları bitki çayları tüketirken dikkatli olmalı ve doktoruna danışmalıdır! 
2- Tarçın 
Tarçın doğal olarak kan şekerini düzenler. Aynı zamanda tatlı ihtiyacını azaltır. Bu sayede daha az kalori alınmasını sağlar ve kilo alımını engeller. Tarçını küçük miktarlarda her gün tüketebilirsiniz. Çay- kahvenizi şeker yerine tarçınla tatlandırmak şekeri bırakmak için iyi bir başlangıç olacaktır. 
3- Kahve 
Kahve de içerisindeki, kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Özellikle fiziksel aktivite öncesinde tüketilen 1 fincan şekersiz kahve yağ yakımını hızlandırır. Ek olarak kahve iştahı baskılayarak daha az yemenizi sağlar. 
4- Elma
Elma yüksek miktarda su ve lif içerir. Lifleri sayesinde uzun süre tokluk sağlar. Kalorisi de oldukça düşüktür.
5- Süt 
Süt içeriğindeki protein sayesinde uzun süre tokluk sağlar ve yağ yakımını tetikler. Özellikle egzersizden hemen sonraiçilen süt spor esnasındaki yağ yakımını devam ettirir. Süt içerken eğer şişkinlik, gaz gibi sorunlarınız oluyorsa laktozsuz süt deneyebilirsiniz. 
6- Çiğ Badem- Fındık – Ceviz 
Sağlıklı yağ tüketimi vücutta yağ yakımına yardımcı olur. Fakat bunlarda miktar önemlidir. Fazla tüketildiği zaman yüksek kalorilerinden dolayı kilo alımına neden olurken yeterli porsiyonları kilo vermeye yardımcıdır.
7- Yumurta 
Yumurta anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağıdır. Uzun süre tokluk sağlar ve bu sayede gün içerisinde daha düşük kalori almanızı sağlar. Kaliteli protein her zaman metabolizmaya ve yağ yakımına yardımcıdır.

30 Mar 2017 - 09:58 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber