Kakao kırışıklıklarla savaşıyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, kakaonun kırışıklıklarla savaştığını söyledi. Op.Dr.Belma Şahin, “İster 35’inizde yaşlanmanın ilk işaretlerini görmeye başladığınız dönemde olun isterse cildinizin doğum tarihinizi sır olmaktan çıkardığı 55’inizde, her hâlükârda kırışıkları azaltmanın yollarını aramak muhtemelen gündeminizdedir” dedi

OP.Dr.Belma Şahin kırışıklıkların azaltılmasında işe yarayan bazı besinleri şöyle sıraladı;

Somon (diğer soğuk su balıklarıyla birlikte) sadece önemli bir protein kaynağı değil aynı zamanda mükemmel bir cildin yapı taşıdır, ayrıca omega-3 olarak bilinen esas yağ asitleri için de harika bir kaynaktır. Bu yağ asitleri cildi besler ve kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olarak dolgun, genç görünmesini sağlar.

DAHA FAZLA SOYA YİYİN

Şimdiye kadar elde edilen sonuçlar, kanıtlar hayvansal çalışmalardan gelmiştir ancak araştırmalar gösteriyor ki soyanın belli başlı yapısal özellikleri güneşin erken yaşlanma etkilerinden korunmaya veya iyileştirmeye yardımcı olmaktadır. Son zamanlarda gerçekleştirilmiş ve EurpeanJournal of Nutrition (Avrupa Beslenme Dergisi) yayın organında yayınlanan insanlar üzerinde yapılan çalışma, soya bazlı katkının (diğer katkı maddeleri balık proteinini ve beyaz çay özünü, üzüm çekirdeğini, domatesi ve diğer birçok vitamini içermektedir) altı aylık kullanım süresinden hemen sonra cildin yapısında ve sıkılığında iyileşme/gelişme sağladığını ortaya koymaktadır.

KAHVE YERİNE KAKAOYU TERCİH EDİN

2006 yılında Beslenme Dergisinde (Journal of Nutrition) yayınlanan çalışmaya göre, araştırmacılar kakaonun cildi güneşin zararlarından koruma özelliği olan, deri hücrelerindeki kan dolaşımını ve etkilenmiş sıvı tutunmayı iyileştiren, böylece cildin pürüzsüz görünmesini ve hissedilmesini sağlayan yüksek değerlerde besinsel iki flavanoid (epicatchin ve katesin) içerdiği sonucuna ulaşmışlardır.

DAHA FAZLA MEYVE VE SEBZE YİYİN

Antioksidan bileşenler anahtar rol oynamaktadır. Bu bileşenler serbest radikallerin (hücreler zarar veren dengesiz moleküller) sebep olduğu hasara karşı mücadele eder, bu da cildin daha genç ve daha ışıl ışıl görünmesine yardımcı olurken bir yandan da erken yaşlanmanın bazı etkilerine karşı koruma sağlar.

TOPİKAL C VİTAMİNİ

Birçok çalışma C vitamininin kolajen üretimini arttırabildiğini, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağladığını, cildin doğal renginde meydana gelen sorunları ve yangılı cilt problemlerini giderdiğini göstermektedir. Bununla birlikte buradaki esas anahtar nokta kullanılan C vitamini türüdür. Bugüne kadar yapılan birçok araştırma L-askorbik asidin, kırışıklıkların giderilmesinde en fazla potansiyel taşıyan form olduğunu işaret etmektedir.”

14 Ara 2015 - 18:45 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber