Kahve karaciğer kanseri riskini azaltıyor

İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, her gün düzenli olarak kahve içmenin karaciğer kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu

İNGİLTERE’deki Southampton Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, her gün düzenli olarak kahve içmenin karaciğer kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin kahve içme alışkanlıklarının incelendiği araştırmaya göre, her gün düzenli olarak bir fincan kahve tüketmek karaciğer kanseri riskini yüzde 20 oranında düşürüyor. Her gün iki fincan kahve içmenin ise karaciğer kanser riskini yüzde 35 oranında azalttığını belirten araştırma ekibinin başındaki Doktor Oliver Kennedy, “Bu sayı her gün 5 fincan kahveye çıkartıldığında, karaciğer kanseri riski yarı yarıya düşüyor. Kahvenin sağlığa çok büyük faydaları var. Siroz başta olmak üzere karaciğer fibrozu ve yağlanması gibi hastalıklara karşı etkili oluyor” diye konuştu.

26 May 2017 - 10:37 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber