Gebeliğin başlangıcındaki yorgunluğa dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rami Asker, gebeliğin başlangıcında kadınların çoğu normalden fazla yorgunluktan yakındıklarını belirtti

ASKER, “Bu gayet doğaldır, artık gebesiniz ve vücudunuzun yapması gereken çok şey var. İlk haftalarda vücudunuz bebeğe besinleri taşıyabilmek için daha fazla kan üretir. Bu artmış kanı pompalayabilmek için kalbinizin daha fazla çalışması lazım dolayısıyla nabzınız dakikada 10-15 atım artar” dedi.

Gebeliğin başlangıcındaki yorgunluğa dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rami Asker, şöyle konuştu:

“Bu dönemde meydana gelen fiziksel değişikliklerin dışında ayrıca yep yeni duygular ve düşüncelerle karşı karşıyasınız. Bebeğinizin sağlıklı olup olamayacağı, nasıl doğum yapacağınız ve nasıl anne olacağınız konusunda karmaşık duygularla karşılaşırsınız.

Peki gebelikte duyulan yorgunluğa karşı ne gibi önlemler alabilirsiniz?

1- Dinlenin: gün içinde ara sıra şekerleme yapın, bacaklarınızı yukarıya kaldırarak dinlenin ve enerjinizi tazeleyin. Gün içerisinde şekerleme yapamazsanız, iş dönüşünüzde akşam yemeğinden önce yapabilirsiniz. Dinlenmek için uyumadan bir süre öncesinden yatağa girebilirsiniz ve gece boyunca sık idrara çıkıp uykunuzu bölmemeniz için yatmadan birkaç saat öncesinden su içmeyi bırakabilirsiniz.

2- Egzersiz yapın: Her gün 30 dakikalık bir yürüyüş zindeliğinizi korur ve enerjinizi tazeler.

3- Doğru beslenin: Doğru ve iyi beslenmek gebelikte her zamankinden daha önemli, gebeliğin başlangıcındaki yorgunluk hissi yeterli demir ve protein takviyesi olmazsa şiddetlenebilir”.  

18 Eki 2015 - 17:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber