Düzenli yürü, uzun yaşa

Her gün düzenli yürüyüş yapan yaşlılar daha uzun yaşıyor

ABD

'de yapılan ve sekiz yıl süren çalışma sonucu, düzenli egzersiz yapan yaşlıların daha uzun süre yaşadığı belirlendi.
Amerikan "Frontiers in Public Health" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yüzde 43'ünde yüksek tansiyon, yüzde 71'inde romatizma şikayeti, yüzde 9'unda ise yüksek şeker bulunan 65 ve üzerindeki 2 bin 717 yaşlı 8 yıl boyunca izlendi.
Araştırmaya katılanların yüzde 42'sinin hergün düzenli yürüyüş yaptığı tespit edildi.İzleme süresinde yaşlılardan 923'ü yaşamını yitirdi. Yaş gruplarına ve başlangıçtaki sağlık sorunlarının varlığına göre yapılan değerlendirme sonucunda, düzenli egzersiz yapan yaşlıların yaşam süresinin, egzersiz yapmayanlara göre yüzde 20 daha uzun olduğu saptandı.

DAHA ÖNEMSENMEYE BAŞLADI

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Halk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir, egzersizin sağlık üzerindeki olumlu etkisinin ilk çağlardan bu yana bilindiğini söyledi. Konunun, özellikle son 20-30 yılda daha fazla önemsenmeye başlandığını belirten Bilir, yaşlı nüfusun artması sonucu başta kalp hastalıkları olmak üzere yetişkin yaş grubunda sık görülen sağlık sorunlarının önlenmesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bilir, bunlar arasında sigara içilmemesi, sağlıklı beslenme kurallarına uygun diyet düzenlemesinin yanı sıra düzenli egzersizin de önemli yer tuttuğuna dikkati çekerek, "Düzenli egzersiz, her yaştaki kişilerin davranışı olmalıdır. Bu çalışma, ileri yaş grubunda yapılan egzersizin yararlı etkisini göstermesi bakımından da önemlidir" dedi.

03 Ağu 2013 - 13:46 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber