Dumana jet baskın!

Sağlık Bakanlığı yasağı delen ve kapalı alanlarda vatandaşların pasif içici konumuna düşmesine sebep olan tiryakilere savaş açt

SAĞLIK Bakanlığı, kapalı mekanlarda sigara yasağına rağmen yasağı delenler sebebiyle pasif içici konumuna düşen vatandaşları korumak için çalışma başlattı.
Geçtiğimiz yıl kapalı alanda sigara içildiğine dair gelen ihbarların yüzde 55’ine 2 saat içerisinde müdahale edilmesini sağlayan Bakanlık, yapılacak takviyeler ve yeni düzenlemelerle bu oranı bu yıl yüzde 60’a çıkaracak. Ayrıca 2015 yılında 2 milyon 656 bini bulan kapalı alanda sigara yasağı denetim hedefinde bakanlık çıtayı bu yıl 2 milyon 700 bin denetime yükseltti. Bakanlık, yüzde 80 olan ALO 171 Sigara Bırakma Hattından memnuniyet oranını da yüzde 90’a çıkaracak. Pasif içiciliğe ilişkin çarpıcı bilgiler veren yetkililer, tütün dumanına maruziyetin, dünyada her yıl birçok insanın ölümüne sebep olduğunu, başkalarının tükettiği tütünün dumanına maruz kalmaktan kaynaklanan ölümlerin, trafik kazaları ve uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlerden çok daha fazla olduğunu kaydetti. Pasif içiciliğe maruz kalanların da sigara içenlerle aynı tehlikelerle yüz yüze olduğuna dikkat çeken yetkililer, pasif içicilerin aynı zehirli gazları ve kimyasalları soluduğunu ve aynı sağlık tehlikeleri ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

10 May 2016 - 09:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber