Doktorlar uyardı! Bayram tatilinde "turist ishali"ne dikkat

Prof. Dr. Muhsin Akbaba, tatil için yaşadıkları bölgelerden ayrılıp başka yerlere gidenlerin, beslenme alışkanlıklarının da değişmesiyle "turist ishali"ne yakalandığını belirtti

Doktorlar uyardı! Bayram tatilinde "turist ishali"ne dikkat
Haber albümü için resme tıklayın

ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Akbaba,  Kurban Bayramı tatiline çıkacakları 'turist ishali' olarak bilinen hastalığa karşı uyardı.

"2-3 GÜN SÜREBİLİYOR"

Tatil için yaşadıkları bölgelerden ayrılıp başka yerlere gidenlerin beslenme alışkanlıklarının da değişebildiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaba şöyle dedi:

"Tatilde alışık olunmayan gıda tüketilebileceği için 'turist ishali' olarak adlandırılan rahatsızlık görülebilir. Bu, bakterilerin neden olduğu, 2- 3 gün sürebilen ve genellikle şiddetli olmayan duruma deniyor. Başka ülkelere veya bölgelere giden kişilerin yeni beslenme düzenine veya yemeklere alışamamasının neden olduğu sanılıyor."

"SULARA ÇOK DİKKAT EDİLMELİ"

Turist ishaline karşı kişisel temizliğe dikkat edilmesini öneren Prof. Dr. Akbaba, şunları kaydetti:

"Tatilde sokak satıcılarından alınan gıdalar başlı başına bir tehlike durumudur. Yiyeceklerin kesinlikle hijyen kurallarına uygun olması önerilir. Bunun yanında kişinin kendi kültürüne yakın beslenmesi de alınabilecek önlemlerdendir. Sulara çok dikkat edilmelidir. Mümkünse kapalı sulardan içilmelidir. Hastane veya herhangi bir sağlık merkezine uzak bir bölgede tatil yapanların yanlarına ağrı kesici, ateş düşürücü ve ishal ilaçları almaları gerekir."

20 Ağu 2017 - 13:14 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber