Diyete başlamadan önce yapmanız gerekenler

Çoğu kadın, hızlı kilo vermek için hevesle başladığı diyeti yarıda bırakıyor.Bırakılan her diyet programı ise kilo verme hevesini kırıyor,motivasyonu düşürüyor

BAŞLANILAN diyeti yarıda bırakmanın en büyük nedeni ise,kendimize uygun olmayan bir diyet programına başlamış olmak.Bir diyete başlamadan önce, aşağıda sıraladığımız kriterlere göre diyet programını değerlendirip,size uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

 

1-Diyet programında sağlıklı yiyecekler yeterli miktarda yer alıyor mu? 

Hızlı kilo verdirdiğini iddia eden çoğu diyet planı sağlıksızdır.Eğer dengeli ve sağlıklı şekilde kilo vermek istiyorsanız,ideal bir diyet listesinde;lifli gıdalar,meyveler,et ürünleri,doğal proteinler,yeşil yapraklı sebzeler ve süt ürünleri olmalıdır.Tek tip beslenmeyi öneren şok diyet programları yerine,diyeti yaşam tarzınız yapacak çeşitlilikte gıdaları içeren diyet programlarını tercih etmelisiniz.

 

2-Diyet programında önerilen yiyecekler damak tadınıza uygun mu? 

Şüphesiz çoğu diyet listesinde yer alan yiyecekler bizlere lezzetli gelmiyor.Ama sadece dönemsel hızlı kilo kaybı için bir diyet programına başlamak ne kadar mantıklı?Hiç sevmediğiniz yiyecekleri tüketerek 3 ayda 10 kilo verdiniz varsayalım. Takip eden aylarda ne yapacaksınız?Hayatınız boyu sevmediğiniz yiyecekleri yiyemeyeceğinize göre,bu diyet programını bir süre sonra terk etmeniz kaçınılmaz olacaktır.Bu nedenle,mümkün olduğunca damak tadınıza en yakın diyet programlarını tercih edin.

 

3-Diyet programında önerilen yiyecekler  her an elinizin altında mı? 

Çok işe yarayan ,sağlıklı bir diyetin ana besini tropikal bir meyve ise bu meyveyi her an bulmanız sizi zorlayabilir.Bu tür egzotik diyetlere başlamadan önce tedarik yollarını ve stoklayabilme durumunuzu hesaba katmanız gereklidir.ideal bir diyet en yakın pazar yeri veya marketten tüm listeyi tein edebileceğiniz yiyecekler içermelidir.

 

4-Diyet programı bütçeniz için uygun mu? 

Her diyet programının bir maliyeti vardır.Ama bazı diyet listeleri ekonomik olarak daha zorlayıcı olabilmektedir.Özellikle protein ağırlıklı beslenme öneren diyet listelerine baktığımızda,etin her türlüsü çeşitli şekillerde önerilmektedir.Büyük bir motivasyonla başladığınız diyeti ekonomik nedenlerle yarıda bırakmamak için iyi bir bütçeleme yapmanız yararlı olabilir.

 

5-Diyet programı egzersiz içeriyor mu?

Oturduğunuz yerden hızlı yağ yakmayı öneren ne kadar diyet varsa hepsini çöpe atmanızı öneririz ! Sağlıklı bir diyet mutlaka spor içermelidir.Egzersiz yapmadan kilo vermek mümkündür ama verilen kilolar hızla geri alınır ve vücudunuzda çatlaklar başta olmak üzere bir sürü deformasyonlar oluşur.Bilimsel bir diyet programında günde en az 20 dakika spor mutlaka yer almalıdır.

13 Kas 2015 - 17:36 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber