Devlet'te 'Onkoloji' dönemi

Alanya'da kurulacak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'nin devrim niteliğinde olduğunu belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Karadağ, hastaların tedavi ve tanı için uzun yolculuklar yapmalarına gerek kalmadığını söyledi

Toygar DİM
ALANYA
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'nin kurulması için Sağlık Bakanlığı'ndan onay çıktı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Oya Malbora Karadağ, "Alanya'da 3 yıl önce göreve başladım. Bu tarihten itibaren Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi kurulması için çalışmalara devam ediliyordu. Bununla ilgili bir hafta önce Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleriyle Sağlık Bakanlığı'ndan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'nin kurulması için onay geldi. Bu onay ile başlayacak merkezimizin kurulum süreci Alanya halkı ve çevre halkımız için devrim niteliğini taşıyor. Bu onaya istinaden tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp ekibinin yer alacağı bir Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi açmak için çalışmalara başlamış bulunuyoruz" dedi.
CİVAR İLÇELERE DE HİZMET VERİLECEK
3 yıl içerisinde toplam radyoterapi ve kemoterapi hizmeti alan hasta sayısının 5 bin 500'ü geçtiğini söyleyen Karadağ,  "Bu merkezle buradan Gazipaşa, Manavgat, Akseki, Mersin'in Anamur gibi yakın ilçelerinde yaşayan vatandaşlar tedavi ve takip amacıyla, Antalya başta olmak üzere başka il merkezlerine gitmek zorunda kalmayacak. Hastalar artık tedavi ve takip için en azından uzun yolculuk yapmadan tedavilerine konforlu ve kaliteli şekilde devam edebilecekler. Şu anda aktif olarak kemoterapi hizmeti veriyor ve kanser hastalıklarının takibini yapıyorum. Palyatif bakım ünitesi sayesinde ön dönem kanser hastalarının beslenme, ağrı, psikolojik palyatif tedavileri de hastanemizde yapılabiliyor" diye konuştu.

19 Oca 2017 - 21:26 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber