Deniz suyu ile tedaviye onay geliyor

Thalasso-Terapi adı verilen ısıtılmış deniz suyu tedavisi, Sağlık Bakanlığı onayı ile sigorta kapsamına giriyor

Thalasso-Terapi'nin uygulandığı Türkiye'deki 7 merkezden biri olan SKY Tower Hotel’in Uzman doktoru Dr. Kurtuluş Arat, merkezleri için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını kısa zamanda sağlık hizmetleri kapsıma alacakları bu tedaviyi daha çok insana ulaştıracaklarının müjdesini verdi.

Eski Roma dönemine ait bu tedavi yönetimini de anlatan Dr Kurtuluş Arat şunları ekledi, "Thalasso-Terapinin, anlamı, deniz suyu ile tedavidir. Eski Roma döneminde kullanılmakta olan bu teknik, günümüzde, yeniden uygulanmaya başlanmış, hem psikolojik, hem de bedensel yaralar üzerinde, başarılı sonuçları gözlemlenmiştir.”

Yararlarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Dr Arat, Thalasso-Terapi deniz yosunu gibi denizin birçok farklı özelliği ve sıcaklık kullanılarak yapılan bir "yeniden canlandırma" terapisidir. Bu terapi, vücudun ihtiyacı olan doğal element ve mineral tuzların vücuda yeniden kazandırılmasını sağlar. Kan dolaşımını düzenler, selülit giderici, zayıflatıcı, toksin atıcı, sindirim ve dolaşım sistemini düzenleyici, cildi güzelleştirici özellikleri bulunan bu terapinin en önemli kuralı deniz suyu ve deniz yosununun kullanılmasıdır, dedi.

Her türlü cilt hastalığı olanların, romatizmal rahatsızlıklar ve felçli hastaların faydalanacağı bir tedavi olan bu hizmetin cilt sağlığı ve gençleşme üzerinde de etkilerinin görüldüğünü sözlerine ekleyen Dr Arat, Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinin Thalasso-Terapi için kendilerinden danışmanlık hizmeti almak istediğini söyledi.

Thalasso-Terapi Nedir?

Thalasso – Terapi, deniz yosunu gibi denizin pek çok değişik özelliği ve sıcaklık kullanılarak yapılan bir "Yeniden canlandırma" terapisidir. Bu terapi, vücudun gereksinimi olan doğal element ve mineral tuzların vücuda tekrardan kazandırılmasını temin eder. Kan dolaşımını düzenlediği gibi ruh ve vücuda rahatlama temin eder. Stres ve selülit giderici, zayıflatıcı, toksin atıcı, sindirim ve dolaşım sistemini düzenleyici, cildi güzelleştirici özellikleri bulunmakta olan bu terapinin en önemli kuralı deniz suyu ve deniz yosununun kullanılmasıdır. Thalasso-Terapinin öneri edilen tedavi müddeti 9-12 gündür. Bir haftadan az olması öneri edilmez. Her tür tedaviden önce olduğu gibi Thalasso-Terapiden önce de genel bir hekim kontrolü yapılmalıdır. Masaj ve rehabilitasyon uzman bir fizyoterapist tarafından, banyo ve duşlar ise uzman bir hidroterapist tarafından yapılmalıdır. Bundan başka, her birey için ayrı yazılımlar oluşturularak bireyin ihtiyaçlarına göre de Thalasso-Terapi tatbik edilebilir. Bu programlardan bazıları anti-stres, anti-selülit, romatizma ağrıları, zayıflama ve sıkılaşma yazılımları, doğum öncesi ve sonrası, kalça ve diz ağrıları için uygulanan programlardır.

#

15 May 2013 - 16:11 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber