Cinsel isteksizliğin çözümü uyku

Michigan Üniversitesi'nden bilim insanları, kadınlarda cinsel isteksizliğin nedeninin yetersiz uyku olabileceğini açıkladı

ABD ’NİN

Michigan eyaletindeki Ann Arbor kentinde bulunan Michigan Üniversitesi’nden bilim insanları, yaptıkları araştırmada cinsel isteksizlikle uyku arasında bağlantı olduğu bulgusuna ulaştı. Buna göre, kadınlarda cinsel isteksizliğin nedeni yetersiz uyku olabilir.

Daily Mail ’de yer alan habere göre, 171 kadınla yapılan araştırmada her bir saat uykunun, kişinin partneriyle seks yapma olasılığını yüzde 14 arttırdığı ortaya çıktı. Journal of Sexual Medicine’da yayımlanan araştırmada, vajinal uyarılmanın da yetersiz uykudan olumsuz etkilendiği belirtildi.

VÜCUDUMUZ İHTİYACI OLAN UYKUYU ALMALI

Araştırmada yer alan bilim insanlarından Dr.David Kalmbach, “Uykunun cinsel tutkuya ve isteğe etkisi alanımızda bugüne kadar çok ilgi çekmedi.  Ancak, araştırmamızın sonuçlarına göre yetersiz uyku cinsel istek ve tutkuyu azaltabilir. Bence buradan alınacak mesaj daha fazla uykunun iyi olduğu değil ama zihnimiz ve vücudumuzun ihtiyacı olan uykuyu almasına müsaade etmemiz önemli” sözleriyle çalışmalarını özetledi.

ERKEKLER İÇİN DE GEÇERLİ

Daha önce yapılan araştırmalarda, benzer bir durumun erkekler için de geçerli olduğu bulgusuna ulaşılmıştı. ABD’de bulunan Chicago Üniversitesi’nden bilim insanları, bir hafta boyunca gecede beş saatten az uyuyan erkeklerin testeron seviyesinin azaldığı sonucuna varmıştı. Yetersiz uykunun testesteron seviyelerinde düşüşe neden olduğunu belirten uzmanlar, uykuyla hormon seviyesi arasında bağlantı olduğunu açıklamıştı. Buna göre, erkeklerde hormon azlığı enerji seviyesinde azalmaya, konsantrasyon kaybına ve yorgunluğa yok açabiliyor.

 

25 Mar 2015 - 00:44 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber