Cinsel gücü arttıran ilaçlara dikkat!

Cinsel gücü artırıcı ilaçları eczanelerden almaya utananların, online satışlara ya da benzinlik, market gibi raflara yöneldikleri, sağlığı tehdit edebilen ilaç görünümlü gıda takviyeli ürünleri satın aldıkları belirtildi

CİNSEL gücü artırıcı ilaçları eczanelerden almaya utananların, online satışlara ya da benzinlik, market gibi raflara yöneldikleri, sağlığı tehdit edebilen ilaç görünümlü gıda takviyeli ürünleri satın aldıkları belirtildi.
Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, 6197 Sayılı eczacılar ve eczaneler hakkındaki kanunla ilaç satışının sadece eczanelerden yapılabildiğini, internetten satışın yasak olduğunu hatırlattı. Zabun, bununla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onaylı, ilaç görünümünde gıda takviyeli ilaçların sanal ortamda satışının yaygın ve erişimin çok kolay olduğunu söyledi. Zabun, internet ortamında satılan ilaç görünümündeki gıda takviyeli ürünlerde Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan ilaç etken maddelerinin yer aldığı uyarısında bulundu.
 
'HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR'
 
İlaç görünümündeki gıda takviyeli ürünlerin bilinçsiz kullanımının insan sağlığını olumsuz etkileyen ve ölüme gidebilen sonuçlara yol açabildiğini vurgulayan Zabun, "İnternet ortamında zayıflatıcı, cinsel performansı artırıcı özelliğe sahip olduğu ya da hemoroit, selülit ve kelliği önlediği gibi iddialarla yasaklı etken maddelerin yer aldığı ürünler satılıyor. Gıda takviyeli bu ürünler halk sağlığını tehdit ediyor" diye konuştu.
 
ZAYIFLATICI ÜRÜNLER RİSKLİ
 
Zayıflamak isteyenlerin, genelde yaz aylarında zayıflatıcı özelliği olduğu iddia edilen ürünleri internet üzerinden satın aldığını ve bilinçsizce kullandığını aktaran Kerem Zabun, içeriğinde Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı tarafından kullanımı yasaklanan sibütramin etken maddesinin yer aldığı bu tip bazı ürünlerin kalp ve damar rahatsızlığına, sinir sistemi dengesizliğine yol açtığını kaydetti.
 
CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI ÜRÜNLER LİSTE BAŞI
 
Antalya Eczacı Odası Başkanı Zabun, internet ortamında yaygın olarak satın alınan gıda takviyeli ürünlerin başında ise cinsel performansı artırıcı özelliğe sahip olduğu öne sürülen ürünlerin yer aldığını söyledi. Sanal ortamda satılan cinsel performansı artırıcı ürünlerin Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatı olmadığına, merdiven altı üretim olduğuna işaret eden Zabun, satışlarının da yasadışı yollarla gerçekleştiğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından bu ürünleri satan internet sitelerinin kapatılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Zabun şöyle konuştu:
 
"Utangaç, çekingen yapıya sahip kişiler, eczaneden ilaç almak yerine sanal ortamda cinsel gücü artırıcı ürünlere yöneliyor. İnternet ortamında bu ürünlerin satışı çok yaygın. Bunun en büyük nedeni eczanelerde yüz yüze görüşüp, eczacıdan ilacın kullanımı hakkında bilgi alma aşamasında kişinin utanma ve çekinme duygusu. Cinsel gücü artırıcı özelliği olduğu öne sürülen gıda takviyeli ürünlerin içeriğinde sildenafil etken maddesinin farklı türevleri var. Laboratuar ortamında etken maddenin farklı formlarının geliştirilmesiyle elde edilen bu ürünlerin, deneme ve kullanım sonrası oluşabilecek olumsuz sonuçları araştırılmadığı için insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Tansiyon düşüklüğü, kalp krizi ve ritim bozukluğu gibi sonuçlara, hatta ölümlere neden olabilir."
 
TURİSTLER ECZANELERDEN ALIYOR
 
Antalya Eczacı Odası Başkanı Zabun, Antalya'ya tatile gelen turistlerin genellikle cinsel performans artırıcı ilaçları eczaneden satın aldığını söyledi. Turistlerin sahte ürün riskine karşı tedbir ve güven duygusuyla hareket edip, eczacının danışman hizmeti nedeniyle cinsel gücü artırıcı ilaçları temin etme noktası olarak eczaneleri gördüğünü dile getiren Zabun, yaz aylarında kentteki eczanelerde bu ilaçların satışında yaklaşık 4 kat artış yaşandığını açıkladı. Kerem Zabun, turistlerin tatile geldiği Antalya'da bu ilaçları kendi ülkelerine göre daha ucuz olduğu için satın aldığını da sözlerine ekledi.
 
Kaynak: DHA
 
 

25 Ağu 2014 - 10:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber