Çay molası başarıyı arttırıyor

Yapılan araştırmalar çay molası veren elemanların daha istekli ve başarılı olduğunu ortaya koydu

HOLLANDA'DA bilim insanlarının 150 çalışanın katılımıyla yaptığı araştırma, çaymolası zaman kaybı değil. Araştırmada, çay molası sırasında ilk gruptakilerden bir fincan çay alması, ikinci gruptakilerden tatlı gıdalar tüketmesi ve üçüncü gruptakilerden su içmesi istendi.

ÇAY İÇEN DAHA BAŞARILI

Katılımcıların ruh hali, yaratıcılığı ve motivasyonu bazı çizim ve oyunlarla test edildi.

Çay molası veren ve molada çay içen gruptakilerin testlerde diğer gruptakilerden daha istekli ve başarılı olduğu, zor durumlarla karşılaştığında daha çabuk çözüm bulduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları, bu olumlu etkilerin çaydaki kafein ve tein maddelerden kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

Araştırma, dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden biri olan Unilever adına yapıldı. Ancak bağımsız bilim dergisi “Food Quality and Preference” araştırmanın sonuçlarını yayımlamaya değer buldu.

Daha önceki araştırmalar günde 4 fincan çay içenlerde stres hormonu kortizol seviyesinin daha düşük olduğunu, ayrıca çayın kalp krizi ve diyabet riskini azalttığını göstermişti.

14 Ara 2014 - 15:18 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber