Bu karışım gripten koruyor

Karanfil, zencefil, tarçın, limon ve bal karışımı gripten korunmaya bire bir

BİTLİS Eren Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlisi ve herbalistMuhsin Duran, vatandaşların karanfil, zencefil, tarçın, limon ve bal ile yapacakları karışımla gripten kısa sürede, vücutlarını ve akciğerlerini yormadan kurtulabileceklerini söyledi.

Grip vakalarının arttığı bu günlerde bundan kurtulmak için bir karışım formülü de Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi ve herbalist Muhsin Durandan geldi. Havaların soğuması ile birlikte grip salgının arttığını ve vatandaşların hastanelere koştuğunu belirten Duran, hastanelerde hastalara verilen antibiyotikler ve diğer ilaçlarla hem vücudun hem de karaciğerin yorulduğunu ifade etti. Bunun yerine doğal yollarla hastalıktan kurtulmaya çalışmanın daha doğru olacağını vurgulayan Duran, vatandaşların evde ya da iş yerlerinde yapacakları karışımlarla hem kısa sürede hem de vücutlarını ve akciğerlerini yormadan gripten kurtulabileceğini kaydetti. Duran, bunun yanı sıra, karışımın sık sık kullanılması durumunda gribe yakalanma riskinin ortadan kalkacağına da dikkat çekti.

Doğal karışımın karanfil, zencefil, tarçın, limon ve bal ile yapıldığını anlatan Duran, "Bir su ya da kupa bardağının içerisine sıcak suyumuzu doldurduktan sonra 4-5 tane karanfil, küçük bir parça zencefil ve küçük bir parça tarçın atıyoruz. 5 dakika beklettikten sonra 4-5 damla limon sıkıp, bir tatlı kaşığı bal ilave ediyoruz. 5 dakika daha beklettikten sonra karışımımız hazır hale geliyor. Bu karışımı günde iki defa yapmamız durumunda hem 2-3 gün içerisinde gripten kurtuluruz hem de gribe yakalanma riskimiz azalır. Ayrıca bu karışım vatandaşları ilaçların yan etkisinden de kurtarır" dedi.

15 Ara 2014 - 18:22 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber