Bakanlık bu ilacı ücretsiz dağıtacak

Sağlık Bakanlığı, sigarayı bıraktırma ürünlerinin ücretsiz olarak verilmesine kadar verdi

BUNA göre, sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar; sayıları 300,000’i geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, sağlık Bakanlığınca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak olan kapsam dahilindeki ilaçları ücretsiz olarak alabilecekler.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bakanlar Kurulu, sigara bırakma tedavisi alan hastalara, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın sigarayı bıraktırma ürünlerinin ücretsiz olarak verilmesine kadar verdi.
Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğle, nikotin replasman preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçların ücretsiz dağıtımı, kimlerin hangi kamu hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanabileceğini düzenleyen tasarruf kararnamesi kapsamı dışına alındı.

16 Eki 2014 - 14:55 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber