Aşırı hareketsizlik stresi tetikliyor

Stresin, yararlı ve zararlı olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, aşırı hareketsizlik ve kötü beslenme gibi unsurların da strese neden olduğuna dikkat çekti

Özel Hayat Hastanesi'nde görevli Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerine 'Stresin Hayatımızdaki Yeri ve Başa Çıkma Yolları' hakkında bilgi verdi. Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul'un ve çok sayıda öğrencinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, stres ve stresle başa çıkma hakkında açıklamalarda bulundu.
Stresin, yararlı ve zararlı olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, yaşandıkça neşe, canlılık ve kazanç sağlayan strese yararlı; aşırı, sürekli olan ve bireyin gücünü tüketen türe de zararlı stres denildiğini hatırlattı.
Bireyi strese iten birçok faktörün olduğundan bahseden Basılgan, "Bunların başında evlilik, boşanma, hamilelik, doğum yapma, sevilen birinin ölümü, sağlık problemleri, işten çıkarılma, yeni bir işe başlama, farklı bir şehir ya da ülkeye taşınma, bununla birlikte, hipertiroid, aşırı hareketsizlik ve kötü beslenme gibi unsurların da strese sebep olan faktörler arasında bulunduğu belirtiliyor" dedi.
Stresin, hayatın bir parçası olduğunu ve ondan kaçış olmadığını söyleyen Psikolog Basılgan, stresle başa çıkabilmek adına fiziksel dayanıklılığın artırılması gerektiğine işaret etti. Basılgan, "Sözün özü, hayatımızda pek çok stres faktörü var. Bunları belirlemek, yel değirmenlerini tespit etmek, değiştiremeyeceklerimi ayıklamak, kaçabildiklerimizden kaçmak, çözebildiklerimiz ile savaşmaktır" diye konuştu.

13 Mar 2016 - 12:39 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber