Ameliyatla 8 ayda 75 kilo verdi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan ve kiloları yüzünden hayatı zindana dönen 18 yaşındaki Salih Uzel, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla kilolarından kurtuldu. Uzel, 8 ayda 162 kilodan 87 kiloya indi

BİR oturuşta 6 büyük boy sandviç yiyen ve 6 yaşından beri aşırı kilolu olan 18 yaşındaki Salih Uzel, geçen şubat ayında geçirdiği tüp mide ameliyatı ile hayatını zindana çeviren kilolarından kurtuldu. İzmirGaziemir'de market işleten Uzel, eskiden raf bile yerleştiremediğini belirterek

"Hayatım zindana dönmüştü. Şimdi ise hem iş hem de sosyal hayatım düzeldi” dedi. Çocukluğundan beri aşırı kilolu olan Uzel, 18 yaşına geldiğinde tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Yaptığı araştırmalar sonucu İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar ile tanışan genç, geçirdiği ameliyatla hayata yeniden 'Merhaba' dedi. 8 ayda 162 kilodan 87 kiloya inen Uzel, kilo alma ihtimaline karşı obez iken giydiği kıyafetleri sakladığını söyledi. Eskiden kıyafet seçme şansı olmadığını anlatan Uzel, “Ne bulursam onu giyiyordum, başka şansım yoktu. Şimdi ise istediğimi giyiyorum. Eski kıyafetlerimi saklıyorum ki bir gün kilo almaya başlarsam onlara bakıp eski günlerimi hatırlayayım. Eski kıyafetler şimdi bana motivasyon oluyor. Eski kotumun bir paçasına girebiliyorum” diye konuştu.

ESKİ SALİH'İ KARDEŞİM SANIYORLAR

Aşırı kiloyla birlikte şeker, tansiyon ve kolesterol gibi sorunlar da yaşadığını anlatan Uzel, “Tansiyonum 22'ye kadar çıkıyordu. Evde ölü gibi yattığım zamanlar oldu. Bu hastalıklardan kurtuldum. Artık daha sağlıklı hissediyorum. Sağlığımın yanı sıra sosyal yaşamım da düzene girdi. Markete gelen müşteriler beni tanıyamıyor. Eski Salih'i kardeşim sanıyorlar. 'Kardeşiniz nerede? Askere mi gitti?' diye soruyorlar” diye konuştu.

Salih'in annesi Saime Uzel ise, öncelikle ailecek ameliyata karşı çıktıklarını dile getirerek, “Salih aşırı kiloları nedeniyle eve kapanmıştı, arkadaşlarıyla görüşmüyordu, mutsuzdu. Ameliyat olmak istediğini söyleyince kabul etmedik ancak şimdi iyi ki olmuş diyoruz. Artık oğlum çok mutlu ve özgür” dedi.

OBEZİTEDE KALP, DAMAR VE KANSER HASTALIKLARI DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Salih Uzel'in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Serdar Kaçar, obezitenin tüm organ ve sistemleri olumsuz etkilediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Obezite hastalarında başta kalp damar hastalıkları olmak üzere, bazı kanser hastalıkları da daha sık görülüyor. Dünyada önlenebilir ölümlerin birinci nedeni sigara, ardından obezite gelir. Önlem alınmadığı takdirde obezite hastalarının, ideal kilodaki sağlıklı bir kişiye göre ömrü 9-12 yıl daha kısadır. Obezite cerrahisi hafife alınmaması gereken bir ameliyattır. Ancak obez bir hastanın 7 gün 24 saat sokakta dolaşması ameliyatın riskinden daha fazla korkulması gereken bir durumdur. Obezite ameliyatı olan hastaların, ihmal edilmemesi gereken kurallara yüzde 100 uymaları gerekir. Salih de obezite ameliyatı sonrasında söylediklerimize harfiyen uyarak yaptığı düzenli spor ve diyet sayesinde 70’li kilolara düştü. Bu sayede Salih’in ömrü uzadı, hayat kalitesi arttı, psikolojisi düzeldi.’’ 

04 Ara 2015 - 16:12 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber