65 yaş üzeri bu habere dikkat!

65 yaşından sonra düzenli aspirin kullanan kadınlarda risk azalıyor

HOLLANDA'DA yapılan bir araştırma, 65 yaşından sonra düzenli aspirin içen kadınlarda kalp krizi, felç ve kanser riskinin azaldığını gösterdi. Araştırmaya en az 45 yaşında, yaklaşık 30 bin sağlıklı kadın katıldı. İki gruba ayrılan kadınlardan bazılarına her gün 100 miligram aspirin, diğerlerine plasebo (iyileştirici etkisi olmayan madde) verildi ve katılımcıların kalp krizi, felç ve kanser riski araştırıldı. Yaklaşık 10 yıl süren araştırmada, düzenli aspirin içen 65 yaşın üzerindeki kadınlarda kalp krizi, felç ve kanser riskinin büyük ölçüde azaldığı belirlendi; ancak bilim adamları 65 yaş altındaki kadınlarda aspirinin bağırsak kanaması gibi yan etkilere yol açtığını vurgulayarak 45-65 yaşındaki kadınlara ilacı önermedi.

Ayrıca bilim adamları, 65 yaş üzerindeki kadınların da doktorlarına danışarak aspirin kullanmasını tavsiye etti. Araştırmanın sonuçları "Heart" dergisinde yayımlandı.

15 Ara 2014 - 18:11 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber