Kaliteli giyimin adresi İstanbul Sosyete Pazarı

Çeşit çeşit ve kaliteli ürünleriyle adından sıkça söz ettiren İstanbul Sosyete Pazarı'nın İşletmecisi Salih Yıldırım ile tekstil üzerine bir röportaj gerçekleştirdik

- Esra SERT
'SOSYETE' denilince kalitenin, 'Pazar' denilince ucuzluğun akla geldiğini ve tüm bunları İstanbul ile birleştirerek hem kaliteyi ucuza sunmayı hem de toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan İstanbul Sosyete Pazarı İşletmecisi Salih Yıldırım ile son derece keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

- Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Salih Yıldırım kimdir? 

Almanya'nın Hamburg şehrinde doğdum. İlkokulu orada okudum. Ortaokul ve liseyi ise Alanya'da okudum. Amerikan Üniversitesi'nde okudum. Mezun olduktan sonraki sene Almanya'da alışveriş işletmeciliği yaptıktan sonra 8 sene de babamın Almanya'daki inşaat firmasını işlettim. Daha sonra Alanya'ya geri gelerek otel işletmeciliği yaptım. Şimdi de İstanbul Sosyete Pazarı'nı açmış bulunmaktayım.

- Eğitim alanınız dışında bir alan seçmişsiniz. Neden tekstil? 

Tekstil işini daha önce yaptığım için. Tekstil bir inşaata göre bence daha zevkli. Birebir ürün satmak-almak çok daha farklı ve zevkli olduğu için ve daha hareketli olduğu için bu işi seçtim.

- Böyle güzel ve geniş bir iş yerini Alanya'ya kazandırmak çok güzel. Böyle bir açığı fark ettiğiniz için mi bunun Alanya'da olmasını istediniz?

Alanya birçok şehrimize göre çok pahalı bir yer. Emsal ürünleri diğer şehirlerde çok daha uygun alabiliyorsunuz. Bunun eksikliğini fark ettiğim için Alanya'da böyle bir şey yapmak istedim. Gerçekten bir ayakkabıyı hakkına satmak lazım bunu 1'e alıp 5'e satmak değil. Bunun eksikliğini fark ettiğim için böyle bir girişimde bulunmak istedim.

- Peki insanlar buraya gelince neler bulabilirler? Mağazanız hangi ihtiyaçlara cevap veriyor?

Çocuk giyimden genç giyime, bebek giyime, bay giyimden bayan giyime, tesettür giyimden battal giyime, ayakkabı çantadan bujiteriye, kozmetiğe kadar mümkün olduğunca her alana hitap etmeye çalışıyoruz. Yeni işletme olduğumuz için çok eksiğimiz var. Bu zamanla oturacaktır ama bizim felsefemiz uygun ürünleri bulduğumuz zaman onları halka uygun şekilde satmak.
- Genelde bayan müşterileriniz çoğunluktadır diye düşünüyorum. Peki hangi reyona daha ağırlık var?
Ben bu nedenle öncelikle Alanya halkına çok teşekkür ediyorum. En baştan bugüne kadar her departmanımızda çok iyi satış var. Biz kaliteli ürün satmaya çalışıyoruz. Adımızdan da anlaşılacağı gibi İstanbul Sosyete yani biz bu ürünlerin yüzde 90'nını İstanbul'dan temin ediyoruz. Yani sadece tekstilde daha iyiyiz diyemeyiz ayakkabıyıda çok iyi satıyoruz çantayıda iyi satıyoruz.
- Peki, geri dönüşler nasıl? Yani ürün alınıyor ve alındıktan sonra herhangi bir şikayetle geri getiriliyor mu? 
Yüzde yüz hiçbir şey yoktur. Her üründe olduğu gibi bir yerde dikiş hatasından dolayı dikiş patlayabilir. Biz de müşterilerimize şunları söylüyoruz. Biz kaliteyi uyguna satıyoruz ama ucuzcu değiliz. Sattığımız malın arkasındayız. Malımızda sorun varsa birebir değiştirebiliyoruz.

-  Belirli bir markayla çalışıyor musunuz?

Belirli bir markayla çalışmıyoruz. Hiçbir markaya da bağlılığımız yok. Felsefemize uygun olan, fiyatımıza uygun olanı seçiyoruz ve satıyoruz.
- Sizce bu sektörde farklılık yaratmak için ne gerekli?
Biz Alanya'da kısmen ticaret politikamızda diğer sektörlerle rekabet şansını yakalayabilmek, bu fiyatları bu halde satabilmek için öncelikle bütün ürünlerimizi peşin alım yaptık. İşletmiş olduğumuz yer kendimize ait olduğu için bunu da halka yansıttık. Direkt fiyat farkımız ortaya çıkıyor. Bu açıdan farklıyız.
- Ne kadar sürede ürün yeniliyorsunuz? 
Grafiklerimize bakarsak bu değişiklik getirebilir. Çünkü bayan giyim farklı, bay giyim farklı. Eksiklerimizi tamamladıklarımız için bize her hafta mal geliyor. Ama mağazamız tamamen oturduktan sonra 4 sezon ayrı malla çalışacak. Ama şu an için her hafta her departman için mal geliyor.

- Kaç personelle çalışıyorsunuz?

Şu an için 5 personel ile çalışmaktayız.

- Peki yabancıların ilgisi nasıl?

Biz burayı iç pazar diyerek açtık tamamen. Yabancı müşteri olursa bizim için avantaj olsun dedik. Ama yabancılardan da çok teşekkür aldık. Çifte standart uygulamıyoruz ve bu yaz günlerinde turistlere de hitap ediyoruz.
- Bebek kıyafeti satıyoruz dediniz bu kıyafetlerde bebeklere alerji yapan bazı maddeler oluyor. Seçtiğiniz ürünlerin kalitesi standartlara uygun mu?
İstanbul Sosyete Pazarı derken gerçekten bir ihracat fazlası ya da Çin malı satmıyoruz. Gerçekten Türkiye'de yapılan kendi kumaşlarımızla kendi ipliklerimizle yapılanları tercih ediyoruz. Tabiki tercih ederken de dikkat ediyoruz. Naylon mal satmıyoruz.

- Burası kaç katlı?

Burası 800 metrekare 4 kattan oluşuyor.

- Alanya'daki sosyete pazarlarıyla bir bağlantınız var mı?

Hiçbir bağlantımız yok. Ürün kalitesi ve fiyatlar bakımından diğerlerinden daha farklıyız. İşimizi biraz butik tarzında yapmaya çalışıyoruz. Mağazamızda bir tane maldan bin tane yoktur bizim. Seviyeli mal alıyoruz ya da tek mal alıyoruz. Yani bir şeyi ucuza satarken de ürünü forma gibi herkesin üzerinde taşımasını istemiyoruz. Buna da dikkat ediyoruz.

- Farklısınız ama neden mağazanın adı İstanbul Sosyete Pazarı?

Halkımızın sosyete pazarına bir rağbeti var. Sosyete denildiği zaman kalite akla geliniyor. Pazar deyince aklımıza ucuzluk geliyor. İstanbul dediğimiz zaman da kaliteyi pekiştirmek akla geliyor. Evet ürünlerimizin yüzde 90'ını İstanbuldan alıyoruz. Yüzde 10'u nereden diye soracak olursanız onu da İzmir'den alıyoruz. Çünkü İzmir'de bayan ayakkabıları güzel modellerde satılıyor.
- Son olarak Alanya halkından beklentileriniz nelerdir?
Bizden alışveriş yapmasınlar bizi bir kere gezsinler yeter. Eleştirilere de açığız. Yeni bir işletmeyiz. Bu mağaza yeni olduğu için bazı eksiklikleri olacaktır. Bu eksiklikler için şimdiden özür dileriz ama mutlaka mağazamız yerine oturacaktır. Akşamdan sabaha bir şeylerin olması imkansız zaten.

- Sizin söylemek istedikleriniz var mı? 

Bize bakmadan alışveriş yapmasınlar.

02 Ağu 2013 - 01:21 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

İsmail Fidan - Sayın istanbul sosyete pazarı işlemecisi salih yıdırım bey işiniz hayırlı olsun 4.katlı .800.m2 yerde satış yaptığınız ve ucuz kalite diyorsunuz.ben adresinizi öğrenmek istiyorum alanyada nerede.E-posta adresim- [email protected] tel-0 532 373 22 77.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ağustos 01:21

Çorum Haber