'Her şey bir şakayla başladı'

Alanya’da şenliklerin aranan ismi Hüseyin Bekiroğlu, sunuculuğa nasıl başladığını anlattı: Şakayla başladığım bu işi 20 yıldır sürdürüyorum

- Sizi tanıyabilir miyiz?

1966 yılında Demirtaş’a bağlı İshaklı köyü doğumluyum. İlkokul mezunuyum. 21 yıllık evliyim ve üç erkek çocuk babasıyım. En küçük oğlum 9 yaşında, ortanca oğlum 16 yaşında ve en büyük oğlum 20 yaşında. Kasım ayında askere göndereceğim. 25 yıldır berberlik yapıyorum. Yaklaşık olarak da 20 yıldır sunuculukla ilgileniyorum.

- Berberliğe ne zaman başladınız?

Çıraklığa 1978 yılında başladım. 1989 yılında ilk dükkanımı açtım. 25 senedir kendime ait bir berber dükkânım var.

- Sunuculuğa başlama hikayeniz nasıl?

1991 yılıydı yanılmıyorsam. Yeğenimin asker düğünü vardı. “Hadi sen sunuculuğu yap, insanlar oynasınlar, eğlensinler” dediler ve ben de o gün sunuculuğu yapım. O gün buralara kadar geleceğimi hiç düşünmemiştim. Bir taksici arkadaşımın düğünüyle bu işe devam ettim. “Benim düğünüm var ve sunuculuğunu sen yapacaksın” dedi. “Ben anlamam, yapamam" dedimse de “Olsun sen yaparsın" dedi ve beni o gün sunucu olarak herkesin karşısına çıkardı. İlk büyük deneyimim bu oldu.

- Sunuculuğu nasıl devam ettirdiniz?

Benim asıl hikayem meraktı. Ben merak ettiğim için sunuculuğum devam etti. Amatörlüğün profesyoneli olduk. Yaklaşık 20 yıldır sunuculuk yapıyorum. Bu zamana kadar sayamayacağım kadar çok düğüne gittim. Son 10 yıldır da düğünlere şenlikler eklendi.

- Nerelerde sunuculuk yaptınız?

11 yıl Tokar Yaylası’nda sunuculuk yaptım. Kızılalan’da, Demirtaş Belediyesi’nin şenliklerinde, Kargıcak Belediyesi’nin şenliklerinde, Sapadere’nin şenliklerinde, Aliefendi’nin, İshaklı’nın şenliklerinde, hepsinde ben yer aldım. İnsanlar beni adam yerine koyup çağırıyorlar. Benden memnun kalıyorlar.

- Sunuculuk nasıl bir duygu?

Bir hevesle başladık bu işe. Önce şakayla arkadaşımızın düğünü dedik, gırgır şamata devam etti. Sonradan benim de hoşuma gitti. Karşında binlerce insan var, konuşuyorsun ve onlar da seni dinliyor. İnsanlara hitap ediyorsun, onlarla konuşuyor ve onları mutlu ediyorsun. İnsanlara güzel şeyler söylediğiniz zaman mutlu olduklarını görebiliyorsunuz. Benim için bir hobi haline geldi.

- "Oğlumu askere göndereceğim" dediniz. Oğlunuzun asker düğününde de sunuculuk yapacak mısınız peki?

Düşünmedim değil. Böyle bir şey yapmak güzel olur aslında ama gelen misafirlerimizle ilgilenmek biraz zor olabilir diye düşünüyorum. Asker düğünümüz sırasında elimize mikrofonu alırız, bir iki şey söyleriz ama tüm program boyunca sunuculuk yapamam.

- Berberliği ve sunuculuğu nasıl bir arada yürütebiliyorsunuz?

Son dönemlerde düğünlere gitmez oldum. Yıllarca sunuculuğu amatörce yaptım, gönül için. Bir arkadaşımın işi görülsün, bir dostumun düğünü var derken, berberlik işimden de ekonomik anlamda kayıplar yaşadım. Ama sunuculuğu istediğim ve sevdiğim için yaptım. Ekonomik alanda kayıplar yaşasam da, sunuculuk benim zevk kaynağım. Herkesin diskosu, barı, gazinosu vardır zevk aldığı, benimse düğünlerim var.

- Sunuculukta kendinizi geliştirmek için neler yaptınız ve yapıyorsunuz?

Televizyondaki programları çok sık takip ediyorum. Gezi programlarına daha çok dikkat ediyorum. Şenliklerin yayınlandığı kanalları izliyorum, oradaki sunucu arkadaşlar neler yapıyor, benim onlardan eksik yaptığım bir şeyler var mı onlara dikkat ederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

17 Ağu 2013 - 03:16 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

erkan jmutlu - hüseyin beye yakışıyor allah yüreğine vermiş içi dışı bir insan yolun açık olasun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 03:16

Çorum Haber