''Cumhurbaşkanından kaçıyorum''

Çavuşoğlu, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Çelik'e konuştu. Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 çocuk hedefinin altında kaldım. Tek çocuğum olduğu için Cumhurbaşkanımızdan hep fırça yiyorum. Zaten çocuk konusu ne zaman açılsa ben kaybolmaya çalışıyorum" dedi

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Posta Gazetesi’nde Hakan Çelik’in hazırladığı 'Bir Ankara Muhabbeti’nin konuğu oldu. Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, verdiği röportajda özel hayatından kesitler de anlattı. İşte röportajdan bazı alıntılar: 

'OBAMA İLE GOLF OYNAYACAĞIZ'

- Hangi takımlısınız, maça gider misiniz?

Fenerbahçeliyim ancak futboldan soğudum. Seyirci, yönetici, herkes davalık. Türk takımlarının yabancılarla maçlarını bile izlemez olduk. Antalyaspor'u destekliyorum.

- Diğer spor dallarına ilginiz var mı?

Eskiden beri golf oynuyorum. Niyetim G-20 zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Obama ile de golf oynamak. Bu talebimi de kendisine ilettim. Büyük ihtimalle bizi golf oynarken göreceksiniz.

- Biraz ailenizi anlatır mısınız?

Bir çocuğum var. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyor. Kızımın adı Eylül İrem. 19 yaşında ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyor. Eşim devlet memuru.
- Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk hedefinin altında kalmışsınız... Evet doğru. Zaten Cumhurbaşkanımızdan hep fırça yiyoruz! Çocuk konusu ne zaman açılsa ben kaybolmaya çalışıyorum. (Gülerek anlatıyor)

- Müzikle aranız nasıl?

Her tür müzik severim, dinlerim. ABD'deyken üniversite yıllarımda Japonca rap bile yaptım.

- Siz Japonca da konuşuyorsunuz, nasıl oldu?

Dile karşı çok yatkınlığım var, kulağım çok iyidir. Japoncam fena değildir ama yabancı dil buz üstüne yazı yazmaya benzer, tekrar etmezsen erir gider. Japonca'ya ABD'de başladım. Amacım Japonya'da doktora yapmaktı. Japonya'nın en önemli üniversitelerinden birinden kabul belgesi kazandım ama sonra burs alıp gitme imkanım olmadı. Japon heyetiyle toplantının ortasında ben Japonca bir espri patlatınca çok mutlu oluyorlar. Rusça da öğreniyordum, vakitsizlikten yarım kaldı ama yine de kendimi Rusça idare ederim.

- Ev sahibi olacağımız G-20 zirvesi için neler yapıyorsunuz?

G-20 zirvesi 14-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya Belek'te olacak. Güvenliğin daha rahat sağlanabilecek olması, rahat bir ortam, iklim ve havalimanına ulaşım gibi faktörleri değerlendirerek Antalya'ya karar verdik.

05 Ara 2014 - 01:41 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ali meram - bu ne pehriz bu ne lahana turşusu,dışişleri bakanlığına gelmiş bir kişinin ülkemizin içerisindeki bulunduğu durum,stratejik işbirlikleri,komşularımızla ikili ilişkiler,v.s konuları konuşması gerekirken...gayri ciddiekonomik büyümesinin henüz yüzde%2,5 larda kalan ülkemizde %3 nufus artışının olumsuz olduğu bilinirken,daha fantazi peşindeler,ülkemizin başını puturak çuvalına soktular.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 01:41

Çorum Haber