'Bilinçli spor için Alanya Unlimited'

Zayıflamak artık çağımızın en büyük problemlerinden birisi haline geldi. Sağa sola yetişme telaşı yüzünden tercih etmek zorunda kaldığımız Fast-Food tarzı yiyecekler de ne yazık ki sandığımız kadar samimi değil. Çağın büyük sorunu obeziteyi ciddi boyutta arttıran, sporu hayatınızdan uzaklaştıran sistem, hayatınızı tehdit mi ediyor? Siz değerli yenialanya.com okurları için 'doğru beslenme ve spor' arasındaki ilişkiyi betimleyen bir araştırma yaptık ve Alanya’da çok yeni olan yeni olmasına rağmen

- Burcu MUTLU
'HERKES
sağdan soldan duyduğu diyetlerle farkında olmadan aslında kendine özellikle de vücuduna çok zarar veriyor' diye konuşan UnlimitedFitness& Sport Club'ın sahibi Esra Özeç , sözlerine  "Özellikle internette bir diyet görüp bilmeden herkes onu uyguluyor. On gün boyunca aynı şey yenmez. Lahana diyor birisi on gün boyunca duyan herkes haşlanmış lahana yiyor. Herkese aynı diyet uygulanmaz, diyet kişiseldir. İnsanlar diyetin kendine uygun olup olmadığını metabolizmasını nasıl çalıştıracağını hiç düşünmüyor. Hâlbuki her insanın metabolizması farklıdır. Ya diyetisyene gideceksin ya da yediklerine çok dikkat edeceksin şekeri yağı tuzu kestiğin zaman bile çok işe yarıyor. " diyerek devam etti.

'AZ YESEM DE KİLO VEREMİYORUM'

‘Az yesem de kilo veremiyorum’ diye yakınır insanlar, bu konuyla ilgili bizde yıllardır bu işin içinde olan Esra Özeç'e sorduğumuzda, 'Bu insanların hem ne tür yiyecekleri yemeyi bırakıp neler yenmesi gerektiğini bilmediğinden hem de günlük aslında bir saat bile olsa egzersiz yapması gerektiğinden kaynaklanıyor. Spor insan yaşamı için gerçek anlamda çok önemlidir. Hem kilonu dengede tutmak için hem vücut sağlığın için.' diye konuştu.

‘SPOR YAPMAK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR’

Tek başına diyet bir işe yaramaz. Hareket etmeli, vücut, yağ kas dengesini sağlamalıdır. Unlimited Fitness&Sport Club Sahibi Esra Özeç, 'Parklardaki spor aletleri mesela bir yönüyle iyi insanlarda spor yapma isteği uyandırıyor. Bilinçli yapılmasa da spor en azından bir nebze de olsa onlara şevk veriyor. Onun dışında o aletlerin sporla pek bir alakası yok oyuncak gibi görüyorum ben onları. O aletler olmasa insanlarımız spora dair bir şeyler yapmazdı. ' diyerek insanların spor yapmasının aslında ne kadar önemli olduğunu özel bir çaba sarf edemeseler de en azından parklardaki aletleri kullanarak birşeyler yapmaya çalıştığını vurguladı. Sporun da kendi içinde belli kuralları vardır. Öyle hemen her hareket yapılamaz, hem vücuda zarar verir, sakatlıklar oluşur hem de istenilen verim elde edilemez. Özeç 'Kondisyon tutmak gereklidir mesela, sporu gerçek anlamda yapmak isteyenler için bu önemlidir. Ama o da ciğer kapasitesine bağlı bir şey, insandan insana farklılık gösterir. Birisi bir hafta koşar kondisyonunu yükseltir, birisi 6 ay çalışır doğru düzgün kondisyon yapamaz. Ama kesinlikle spor yapmak insanın yaşam kalitesini arttırır.' diye konuştu. Esra Özeç 'Spor yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bir kol çalışayım bir mekik çekeyim şeklinde spor yapılmaz. Hepsinin bir sırası var. Öncelikle ısınma hareketleri yapılır. Önce kas çalışıp sonra ısınma hareketleri yapamazsın. Bu hem çok tehlikeli olur, vücudunu sakatlama riskin çok yüksek hem de spordan istediğin verimi alamazsın. Spor salonlarındaki en büyük avantaj da budur. Profesyonel, işini gerçekten iyi yapan bir spor salonu zaten sana geldiğinde ilk olarak bir çalışma programı mutlaka hazırlar. ' diyerek aslında spor yaparken de ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini, sırasıyla yapılmadığı sürece ciddi sakatlıklar olabileceğini vurguladı. İşlettikleri spor salonu hakkında da bilgi veren Esra hanım, 'Unlimited Fitness&Sport Club’da spor yapmak için geldiği zaman insanların öncelikle bütün değerleri ölçülür neler yapılması gerektiği konuşulur ve ona göre bir program hazırlanır. Her gün spor eğitmenimiz eşliğinde sporunu sağlıklı bir şekilde yapar. Her şeyin bir sırası olur. Mesela pazartesi neler yapıyorsa salı günü bunlar değişiyor. Belli bir süre sonra tekrarlanıyor hareketler, o sırada kaslar dinlenmiş oluyor.' diye belirtti.

SPORA GİTMEYE ARA VERMEK ONU YAPMAYI BIRAKMAK DEMEK DEĞİLDİR

Herkesin her gün spora gitmeye fırsatı olmuyor bazen, o aralarda da kendini bırakmamalı. En azından günlük yürüyüşe çıkılabilinir, yeme içmeye dikkat edilmelidir, kasların sönmemesi için evde basit hareketler yapılabilir. En azından insanın kendisi için yaptığı bu şeyler hem vücuduna hem ruhuna iyi gelecektir. Uzun yıllar Belçika'da yaşamış olan Esra Özeç, Türkiye'de spor, spor salonu kültürünün çok fazla olmamasından yakındı. 'Spor bir yaşam tarzıdır. Spor kültürü Türkiye’de pek yok. Büyükşehirlerde var genelde ama o da daha çok hava atmak için ‘ben spor salonuna gidiyorum’ demek için yapılıyor. Aslında spor gerçekten bir yaşam tarzıdır ve insan sağlığı için kesinlikle yapılmalıdır. Hem ruhsal hem bedensel olarak bir rahatlama sağlar.' diye konuştular.  

'VÜCUT MUTLAKA DİNLENDİRİLMELİ'

'Unlimited Fitness&Sport Club Alanyalılar için spora farklı bir bakış açısı getirdiğini düşünüyoruz. İnsan vücudunu tanımalı ve gücünü bilmeli. Zayıflamanın en önemli kısmı doğru beslenme hatta doğrusunu söylemek gerekirse yüzde 70 beslenme yüzde 30 spor. Ayrıca bunların yanı sıra vücudu mutlaka bir gün dinlendirmeli, dinlenmezse istenilen sonuç elde edilemez. Bilinçli spor yapmak isteyenler için Unlimited Fitness&Sport Club çok iyi bir seçim olacaktır. ' diye ekleyerek sporun aslında hem vücudumuz için hem ruhumuz için ne kadar faydalı olduğunu hatırlattılar. 
Adresi; Cumhuriyet mh. Zafer cd. Lotus sit. no 9/49 Mahmutlar ALANYA

28 Oca 2014 - 16:17 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber