“Akhisar'dan neyimiz eksik“

CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türtaş, www.yenialanya.com ve Portakal Editörü Merve Kaya'ya Alanyaspor ve Alanya'daki spor faaliyetlerine ilişkin projelerini anlattı. Türktaş, "Akhisarspor Süper Lig'deyse, biz de oluruz" dedi

- Merve KAYA
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş ile Alanyaspor'un daha iyi noktalara gelebilmesi için mevcut koşullarda yapılması hedeflenen iyileştirmeler ve Alanya'da ulusal ve uluslararası platformda diğer spor dallarına yönelik yapılması hedeflenen projeler üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte, Türktaş'ın açıklamaları: 

- Alanyaspor'un gerek maddi, gerekse manevi açıdan daha çok destek görmesi için ne gibi çalışmalar yürütmeyi planlıyorsunuz? Alanyaspor'a sabit gelir kaynakları elde edilmesi için herhangi bir projeniz var mı?

Alanyaspor yıllardan beri, Alanya’da yaşayan,  ticaret yapan işadamlarının destekleriyle bir yerlere gelmeye çalışıyor. Alanyalı işadamlarına buradan sizler aracılığıyla ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Özellikle, büyüğüm merhum Müstakbel Dim zamanında Alanyaspor’a maddi gelir sağlaması için ayrılan yerlerin birçoğunun satıldığını biliyorum ve buna inanın çok üzülüyorum.

SİYASETE ALANYASPOR'LA BAŞLADIM

1994 yılında siyasete Alanyaspor’la başladım diyebiliriz. Alanya Belediye Başkan Yardımcılığım döneminde Sayın Cengiz Aydoğan ile beraber Alanyaspor’un tesis anlamında gelişmesine katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Bununla beraber Alanya Belediyespor Başkanlığı ve 2000-2004 dönemlerinde Alanyaspor yönetiminde mali başkanlık görevlerinde bulundum. Spora özellikle de Alanyaspor’a çok da uzak birisi değilim. Biliyorsunuz ki Alanya, artık yalnızca Dinek’ten Oba Çayı’na kadar olan alanı kapsamıyor. Bir ucu Aydap, bir ucu Alara olan geniş bir alan artık Alanya… Bu hat üzerinde bütün sahil bandında hazine ve orman vasfındaki alanların tespiti sonrası uygun görülecek bir yerde tahsisi yapıldıktan sonra çay ocağı, kafeterya, büfe tarzı bir alan oluşturulup Alanyaspor’a gelir getirecek şekilde çeşitli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Maddi destek sağlayıcı projeleri, kulüp ile istişare ederek hayata geçireceğiz. Bununla beraber İncekum Beldesi’nde arıtma tesisi altında ve karayolunun hemen kenarında bulunan ormanlık alanının günübirlik amaçlı belediyemiz adına tahsisini sağlayıp bu alanın kullanım hakkını Alanyaspor’a devredeceğimizi söylemek isterim. Daha önce İncekum Belediyesi adına tahsisli olan bu alan, yatırımın gerçekleşmemesi nedeniyle tahsisi iptal edilmiştir. Biz, bu sorunu ortadan kaldırmak adına belediyemizce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yeniden müracaat ederek, bedelsiz tahsisini sağlayıp Alanyaspor’a devredeceğiz.

GELİRİ ALANYASPOR’A DEVREDECEĞİZ

Bunun yanında biliyorsunuz ki otoparkların işletmesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. Biz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la görüşüp bu otoparklardan bir kısmının Alanyaspor’a devredilmesi için de çeşitli çalışmalar yapacağız. Alanyaspor için yapacağımız en büyük projelerden bir tanesi de Alanya Kızılalan Kent Ormanları ve Çıkrık Vakıf Arazisi’ni, bütüncül olarak yeniden projelendirip konaklamayı da kapsayacak şekilde önce Alanyaspor, sonra profesyonel ve amatör spor kulüplerinin kamp merkezi olarak kullanımına açacağız.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ DE UNUTMADIK

Alanya Oba Stadyumu tribün girişlerine engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlamak için sorunların çözümüne dair her ne gerekiyorsa hepsini bir bir ekibimle görüşerek halledeceğimi belirtmek isterim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Eylül-Ekim aylarında Alanyaspor’umuza ciddi anlamda kombine desteği sağladık ve bundan dolayı son derece mutluyuz.

- Alanya, ulusal ve uluslararası pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Triatlon, Beach Volley, Sokak Hentbolu gibi. Bu spor dallarıyla ilgili neler planlıyorsunuz?

Kış döneminde turizmi canlı tutabilmek için belediye olarak gerekli spor alanlarını öncelikle oluşturup, mevcut spor alanlarının da fiziki koşullarında çeşitli iyileştirmeler yapacağız. İlçemizi golf, futbol, bisiklet, yürüyüş ve kayak sporlarının aranan merkezlerinden birisi haline getirmek için gerek yatırımcı devlet kurumlarından destek alacağız, gerekse belediyemiz bütçesinden kaynak ayıracağız. İlçemizi dağ bisikleti, bisiklet ve triatlon takımlarının kamp merkezi haline getirecek düzenlemeleri yapacağız.

TÜM ORGANİZASYONLARA DESTEK VERECEĞİZ

Alanya’da Alanya’nın marka değerini geliştirecek, Alanya’ya ekonomik açıdan destek sağlayacak her türlü spor dalına destek vereceğimizi yeniden altını çizerek vurgulamak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Seçim Bildirgemizde de bunlardan bahsettik. Kısaca değinmek gerekirse, Akdağ Kayak Merkezi, futbol turizmi, trekking, profesyonel bisiklet parkurları ve benzeri. Bir tanesi Aydap’ta, Gazipaşa’nın eski yolu üzerinden geçiyor, diğeri de Alara yol ayrımından Ali Köprüsü’ne kadar olan bölgeyi kapsıyor. Golf sporu, güreş müsabakaları, triatlon, sokak hentbolu, tekvando, karate ve benzeri aklınıza gelebilecek bütün organizasyonlara destek vereceğiz.

- 15 yıldır Alanya Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hasan Sipahioğlu'nun Alanyaspor’a verdiği desteği yeterli buluyor musunuz?

Şahıslar üzerinde polemiğe girmek istemiyorum; ama şunu belirtmeden de geçmek istemiyorum. Önümüzde bir Akhisar örneği var. Akhisarspor, Akhisar Belediye Başkanı'nın spora verdiği destek sayesinde bugünlere geldi. Yanlış hatırlamıyorsam, 3-4 yıl gibi kısa bir süre de 2. Lig’den Süper Lig’e çıkmış ve adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Bakınız ki, ne hikmetse bizim belediyemiz turizmle bire bir ilintili sporlara direkt destek vermektedir. Biz bunu da yapacağız. Hatta daha da geliştireceğiz ama bunu yaparken kendi öz markamız olan ve Alanya’yı en güzel şekilde temsil eden lider Alanyaspor’umuzu da unutmayacağız. - Alanyaspor'un üst liglere çıkmasının Alanya'ya ne gibi getirileri olur?  Alanya 68 köyü, 16 beldesi ile her türlü spor organizasyonuna açık olabilmelidir. Alanyaspor, bizim gurur ve onur kaynağımız. Alanya'mızın ismini en iyi yerlere çıkaracağından hiç şüphemiz yok. Az evvel de belirttiğim üzere Akhisar örneği bu soruya da güzel bir yanıt olabilir. Alanyaspor, en iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Alanyaspor’u hak ettiği yere taşımak için ben ve ekibim, elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapacağız. Ayrıca bunun Alanya ekonomisine direkt olarak katkı yapacağına da yürekten inananlardanım.

AMATÖR KULÜPLERİ YAŞATACAĞIZ 


- Peki amatör spor kulüpleri ile ilgili düşünceleriniz neler?

Mevcut Büyükşehir Yasası bünyesinde kapanan amatör futbol kulüpleri olacak. Buradaki gençlerimize ve hocalarımıza sponsor desteği sağlayıp, mahalle takımları şeklinde organizasyonlar düzenleyip, buraları da yaşatacağız. Buradaki en büyük amaç, özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmelerinin önüne geçmek ve onların kendi yeteneklerini daha da geliştirebilecekleri bir ortam içerisinde sevdikleri sporu yapmalarını sağlamaktır. Bölgenin işadamları ile görüşerek, çeşitli sponsorluklar sağlayarak onlara destek olacağız. MAÇLARA ULAŞIMI BİZ SAĞLAYACAĞIZ
- Alanya Oba Stadyu'munun bulunduğu mevkii nedeniyle taraftarların yaşadığı ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmaya yönelik herhangi bir desteğiniz olacak mı?
Eylül ayından bu yana, Alanya merkezde bulunan seçim ofisimizden hareket eden otobüslerimiz, stadyuma ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza servis sağlamaktadır. Konaklı, Avsallar ve Mahmutlar seçim ofislerimizden hareket eden otobüslerimiz de vatandaşlarımızın Alanya Oba Stadyumu’na kolay yoldan ulaşmalarını sağlamaktadır. Alanya Belediye Başkanı olduğum takdirde gerekli çalışmaları yapıp, gerek stadyumda, gerekse deplasmanda oynanan maçlarda vatandaşlarımızın takımımız olan Alanyaspor’u desteklemek için gidecekleri maçlara ücretsiz ve rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız.  Stada ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bu sıkıntılarının giderilmesine yönelik çalışmalar başlatıp, gerek merkezdeki, gerekse beldelerimizdeki vatandaşlarımızın Alanyaspor maçlarına giderek takımımız ve gurur kaynağımız olan Alanyaspor’umuza destek vermeleri için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. GURURUMUZ ALANYASPOR İÇİN NE GEREKİYORSA...
- Son olarak neler söylemek istersiniz?
Aslında yapılabilecek bir değil iki değil pek çok şey var. Alanyaspor başarılı ve güçlü bir takım, dolayısıyla en iyi yerlerde olmayı hak ediyor, bunu kimse inkar edemez. Alanya'da sporun, sporcunun ve Alanyaspor'un bizzat destekçisi olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. "Daha güzel bir Alanya için, varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde herkesin Alanya’sı için biriz, birlikteyiz" dedik.
Spor, hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri… Alanya'da destek göremediği için kapanan, destek göremediği için spordan vazgeçen, sıkıntılarına, sorunlarına muhattap dahi bulamadığını söyleyen sporcularımızın sorunlarının çözümüne yönelik çeşitli çalışmalar yürüterek sporun ve sporcunun elinden tutacağız. Alanyamızda sporcu yetişmesi için tüm Alanya'yı kapsayacak bir alt yapı organizasyonu için ne gerekiyorsa kolları sıvamaya hazırız. Bu iş ekip işi, hiç şüphesiz… Ben ve ekibim, tam kadro kolları sıvayacağız.
Alanya'mızda gerek gurur kaynağımız Alanyaspor, gerekse diğer spor dallarımız için her ne gerekiyorsa harekete geçeceğimizden emin olabilirsiniz. Teşekkür ederim.

12 Mar 2014 - 00:47 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ahmet sensoy - sefik başkan boş konuşmaz tüm spor severleri ve alanyaspor sevdalilarini oy vermeye davet ediyorum helal olsun sana başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 00:47
01

DAVUT yaylalı - yav arkadaş su ıspanın hasan yıllardır su alanyaspora hor gözle bakıyor takım şampiyonluğa gidyor sadaka gibi para veriyor oy yok endene gari ona göre ayağını denk alsın elini oynatsın gari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 00:47

Çorum Haber