Postmodern yaklaşımlar

‘Postmodernizm nedir?’ e tek bir yanıt vermek mümkün değildir. Ama yinede aklınızda soyut fikirleri somuta çevirmek için biraz sadeleştirebilirim. Postmodernizm ; modernizmin öncesi ve sonrası anlamında kullanılır. Günümüzde kullanılan son trendleri geçmiş zamanın trendleriyle harmanlamadır. Biraz da ütopik olmaktır. Bu yaklaşım sadece mimari olarak değil tabi ki edebiyat, güzel sanatlar , felsefe gibi alanlarda da yaygınlık gösterir. Biz mimaride postmodernizmi ele alalım. İlk örneklerinin 1950 'lerde başladığı varsayılan ve günümüz mimarisinde de etkisini sürdüren uluslar arası üsluptur. Nüktenin, süslemenin ve göndermenin geri dönüşüdür. Modernizmin işlevsel olan ve resmileştirilen şekilleri ve alanları tam aksi yöndeki estetikle yer değiştirmiştir. Üsluplar çarpışır, kendi içinde biçim anlayışı ortaya çıkar ve tanıdık üslup ve alanlara bakmanın özelliği tadılır. Dünyaca ünlü örnekleri çoktur fakat buna en çok yer veren ülkelerin başında Fransa gelir. Ve benim size postmodern yapıya örneğim, Fransadan Quai-du-Graille adı verilen bu bina;

Doğadan esinlenilen binada ağaçlardaki hareleri alarak, yola çıkmışlar.


R2K Mimarlık tarafından tasarlanan apartman projesi, organik şekilli ahşap formaların balkon
çıkmaları oluşturması ile farklı bir görünüm oluşturmaktadır.


Hafif ağaç malzemeleri kullanılarak hazırlanan bu çıkmalar, binaya yük vermemektedir.


İnce işcilik gereken bu çıkmalar, resmen ''HAND MADE'' dir. Yani el yapımı , el emeğidir.


Bağlantı detayı.




Binaya genel bakış.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Busem Kırbıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber