'Spordan önce güler yüz'

Sportland Fitness Salonu sahibi Murat Kaçer ve İşletme Müdürü Ayda Tuna ile fitness hakkında konuştuk

HEM yerli, hem de yabancı müşterilere hizmet verdiklerini ifade eden işletme sahibi Murat Kaçer, müşteriler için güler yüzün çok önemli olduğunu söyledi. Aletler altından olsa bile müşteriye güler yüzlü davranmayınca, müşterilerin memnun olmayıp, spor yapmaktan vazgeçebileceklerini belirten İşletme Müdürü Ayda Tuna, "Biz müşterilerimize güler yüzlü ve sürekli diyalog halinde bir spor programı sunuyoruz" dedi. İşte, Kaçer ve Tuna'nın spora ilişkin yanıtları:
- Fitness nedir?
Kelime anlamı "Sağlıklı ve formda olmak" olan fitnessın diğer bütün sporlardan farkı, bütün kasların teker teker aletli ya da aletsiz çalıştırmasını ve sıkılaşmasını sağlaması.
- Fitnessın yararları nelerdir?
Bu spor dalı, vücudun forma girmesini sağladığı gibi, daha bir çok faydaları bulunmaktadır. Psikolojik anlamda insanı rahatlatarak stresten uzaklaşmasını sağlar. Kalp ve damar sistemini güçlendirir. Uzun dönemli fitness sporu ile uğraşanların kanser ve kalp krizine yakalanma riskinin düştüğü görülmüştür.
- Düzensiz yapılan fitnessın zararları var mı?
Düzensiz yapılan fitnessın vücuda herhangi bir yararı olmadığı gibi, boyun ve bel fıtığını da tetikler.
- Profesyonel bir eğitim mi veriyorsunuz?
Evet, profesyonel bir eğitim veriyoruz. Ben(Murat Kaçer) 13 yıldır bu meslekle uğraşıyorum. Gelen müşterilerimize eğitici bir program dahilinde, önce spor aletleriyle nasıl çalışıldığı hakkında bilgi verir, ne yapmaları gerektiğini anlatır, müşterilerimizi sıkmadan, eğlenceli bir şekilde spor yapmalarını sağlarız.
- Salonunuza gelenler, vücutlarını kimlerin vücutlarına benzetmek istiyorlar?
İsim vererek, çoğu kez ünlü birilerinin vücutlarına benzetmek isteyenler oluyor ama herkesin anatomisi farklı olduğu için bu mümkün olmayabiliyor. Ancak elimizden geldiğince müşteriye istedikleri konuda yardımcı oluyoruz.
- Fitnessa başlamak için bir yaş sınırı var mı?
Kemik yapısı oluşmadığından minimum 17 yaş grubu başlayabilir. Sağlık raporu getirildiği takdirde ise maksimum yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
- Hamilelerin fitness yapmaları uygun mu?
Hamile bayanlar ancak doğumdan sonra fitness yapabilirler. Vücutta meydana gelen sarkmaları sıkılaştırmak, alınan kiloları vermek adına doğumdan sonra fitness yapmak faydalı olur.
- Spor yapmaya başlayan kişinin vücudunda ağrılar meydana gelir. Bu durumda da spora devam edilmeli mi?
Tabiki devam edilmelidir. Bunlar geçici, en fazla bir haftalık ağrılardır. Ve ağrının üstüne gitmek gerekir.
- Fitness yaparken hangi gıdalardan uzak durmalıyız?
Doktorların da dediği gibi üç beyazdan kaçınmalı, çok fazla yemek yemeyip, spor yapılmalıdır.
- Kadınların en çok şikayet ettikleri bölgeleri nereler?
Genellikle kadın müşteriler göbek çevresinde ve basen bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak, vücutlarını sıkılaştırmak isterler. Yabancı uyruklu kadınlar ise daha çok bacaklarına şekil vermek amacıyla gelirler. Zayıflamak isteyen kişi önce azmetmeli ve verdiğimiz programa uymalıdır. Kişi bu programlara uyup, istediği orana ulaşacağına inandığı takdirde bile düşünce gücü ile yüzde 30 zayıflamaya başlar.
- Erkek ve kadın programlarınız farklı mı?
Kadınlarda basen bölgesinde ve göbek çevresindeki yağları eritmek için program hazırlanırken, erkeklerde ise vücut geliştirme programları uygulanıyor. Vücut geliştirmek amacı ile bilinçsizce protein yüklemeleri yaptıklarını biliyoruz. Tedbirsizce yapılan bu işlem, sağlık açısından tamamen yanlış bir yöntemdir. Ancak profesyonel olan sporcular protein yüklemeleri yapabilirler.
- Sizin salonunuzu diğer salonlardan farklı kılan bir özellik var mı?
Biz engellilerin de spor yapmaya hakları ve ihtiyaçları olduğunu düşünerek, Alanya'da ilk kez 'Özel Engelli Kabini' oluşturduk. Ayrıca çok temiz ve hijyenik bir ortamda, standart miktardan daha fazla kondisyon aleti ve son sistem modern spor aletleri ile hizmet veriyoruz. Salonumuz elit ve güzel bir ortamı barındırıyor. Müşterilerimize, aile ortamı içerisinde güvenli hizmet sunmaktayız.

#

07 Eki 2010 - 00:00 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber