İlk buluşmaya nasıl hazırlanılır

Yeni bir ilişkinin arifesinde olabilirsiniz. Aklınızda hep, ilk izlenimin çok önemli olduğu gerçeği var

BU bilgi doğrultusunda hareket etmekte haklısınız. Çünkü hiçbir zaman ikinci bir ilk izlenim yaratma şansınız yok. Doğru beklenti önemli. Öncelikle kendinizi psikolojik olarak hazırlamalısınız. Karşınıza bay mükemmelin çıkmasını beklemeyin, karşı tarafın giyimi, görünüşü ve anlattıkları konusunda eleştirel ve defansif olmak yerine gözlemci olun ve onu tanımaya çalışın. Buluşma öncesi hazırlık sürecinde aşırıya kaçmayın. Diğer bütün işlerinizi ve programlarınızı erteleyip bütün haftanızı hazırlanmakla geçirirseniz buluşmaya dair beklentileriniz pek tabii artar. Aynı özeni karşı tarafta görmediğiniz takdirde ya da olası herhangi bir aksilikte hoşgörü seviyeniz azalır, karşınızdaki kişiyi de haksız bir stres içine sokarsınız. Buluşma yerini doğru bildiğinizden emin olun, karşı tarafı bekletmemek adına trafiği de hesaba katarak anlamlı bir saatte yola çıkın. Bakımlı olun ancak doğal görünümünüzden ve tarzınızdan uzaklaşmayın. Daha önce hiç denemediğiniz bir makyaj, ayakkabı ya da elbise o gün için uygun olmayacaktır. İçinde kendinizi rahat hissettiğiniz ve sizi yarı yolda bırakmayacak bir kostüm seçin. Gideceğiniz mekanın tarzına uygun giyinmek önemli. Salaş ya da spor bir ortamsa topuklu ayakkabı ve abiye elbise komik duracaktır. Pot kırmamak adına buluşacağınız kişiye dair temel bilgileri öğrenin. Kaç yaşında, daha önce evlenmiş mi, çocuğu var mı, siyasi görüşü nedir, hangi okuldan mezundur, hangi şirkette çalışır gibi. Herhangi bir konu hakkında yorum yapmadan evvel karşı tarafın hassasiyet gösterebileceği konuları bilmek sizi avantajlı kılar. Akşam yemeğine gidiyorsanız, onun yanında heyecanlanıp yemek yiyemem diye düşünüyor olabilirsiniz. Birçok kadın, ilk buluşmada obur biri izlenimi vermemek için aç kaldığını söylüyor. Aç kalmanıza gerek yok, yemek öncesinde aperatif bir şeyler atıştırın. Yemek esnasında tüketilen iki kadeh şarap bile boş mide ile sizi sarhoş edebilir. İnce çorap kullanıyorsanız her ihtimale karşı yanınıza yedeğini alın. Allık, ruj, kapatıcı gibi kilit makyaj malzemelerinin çantanızda olması da faydalı olacaktır. Rujunuzu tazelerken dişlerinize bulaşmadığından emin olun. El ve tırnak bakımına dikkat! Basit bit manikür sizi çok daha iyi gösterecektir. Parfüm ve deodorant kullanımını atlamayın. Parfümü kıyafetinize boca etmek yerine saçlarınıza sıkmanız her hareketinizde kokunun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Güler yüzlü olmaya gayret edin, içten bir gülümseme sizi en iyi makyajdan daha çekici kılacaktır. Buluşacağınız kişi ile iyi vakit geçireceğinizden emin değilseniz yakın arkadaşlarınızı kaçış planı olarak kullanabilirsiniz. Buluşma öncesinde arkadaşlarınıza sizi aramalarını istediğiniz saati söylediğiniz takdirde, doğal görünümlü ve karşı tarafı şüphelendirmeyecek bir bahane ile ortamı terk edebilirsiniz.

#

10 Kas 2012 - 00:00 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber