Erkeklerin beden dili ne söyler?

Bir erkeği tanımak için sadece söylediklerini dinlemek yetmez! Karşınızdaki erkeğin hareketlerini izleyerek, beden dilini çözerek o erkek hakkında çok daha fazla şey keşfedebilirsiniz

BİR erkeğin sizinle ilgilendiğini, sizden hoşlandığını ya da kişilik özelliklerini belli eden bazı işaretler vardır. Bu işaretleri doğru okuyabilmek, o erkek hakkında karar vermek için yardımcı olur.
İlk başta garip bir yol gibi gelebilir size. Ancak şundan emin olun, çok küçük hareketlere bakarak karşınızdaki erkeğin genel davranışları hakkında fikir edinebilirsiniz.
Tabi ki aynı işaretleri verseler de tamamıyla aynı davranış biçimine sahip iki insan yoktur hayatta. Herkesin kişiliği kendine özgüdür. Ama mutlaka genel göstergeler, aşağı yukarı fikir edinmeniz için fırsat verir. Şimdi, sıkı durun, erkeklerin vücut dilini çözüyoruz! 

YÜZÜNDEKİ TEPKİ
Yüz hareketleri vücut dilinde anahtar rolü üstlenir. Çoğu durumda insan ne hissederse bunu yüzüne yansıtır. Bir erkeğin yüzündeki utangaçlık ya da çekingenlik işareti, sizden hoşlandığının belirtisidir.
Size nasıl bakıyor? Gözlerinizin içine doğrudan ve kesintisiz bakabiliyorsa, bu, onun kendine olan güveninin belirtisidir. Yani size olan yaklaşımının başarılı olduğundan dolayı kendine güveni tamdır. Tabii bu durumun tersi de söz konusudur. Eğer sohbet sırasında başka şeylere odaklanmış gibi görünüyorsa, kendine olan güveninin az olduğunu, bu nedenle gergin olduğunu ama sizden hoşlandığı için gerginlik yaşadığını düşünebilirsiniz.
Gözlerini gözlerinizden kaçırması, her zaman sizden hoşlandığı anlamına da gelmez. Direkt göz kontağından sakınması ya da tamamıyla yüzünü başka yere çevirmesi, sahtekarlığını örtme isteğinden de kaynaklanıyor olabilir. Aman dikkat!

İPUÇLARI
Sizden hoşlanan gergin ve heyecanlı bir erkek, göz kontağından sakınmasına rağmen yine de yüzünü sizden başka yöne çevirmez.
Sizden hoşlanan ve sizinle göz kontağı kurmaktan çekinmeyen kendine güvenli erkek, siz konuşurken sizin ağız hareketlerinizi izler. Bu, sizin ağzınızdan çıkan her kelimeye önem vermesi, tek bir tanesini bile kaçırmak istememesinden kaynaklanır.

EL HAREKETLERİ
Her ne kadar vücut dilini çözmek için yüz çok önemli bir faktör olsa da elleri es geçmemek gerekir. Çünkü bazı insanlar kişiliklerini yüzlerine yansıtmaktan ustaca sakınabilirler. Yanınızdaki erkeğin yüzünden anlam veremeyeceğiniz boş bir ifade okuyorsanız ellerine odaklanın. Çeşitli el hareketleri farklı özellikleri açığa çıkarır.

DURUŞU
Bir erkeğin duruşu sadece size olan ilgisini değil daha fazla şeyi açığa çıkarır. Mesela her ne kadar size karşı ilgili görünse de elleri belinde duruyorsa, bu, size tepeden baktığı, sizi aşağı gördüğü anlamına gelir ki bu da hiç iyi bir işaret değildir.
Kalabalık bir ortamda da olsa duruş şekli size karşı düşünceleri hakkında ipuçları verir. Nereye doğru dönük olduğuna dikkat edin. Eğer gövdesi size dönük bir biçimde duruyorsa ve sizinle yüz yüze ise sizden hoşlanıyor demektir. Eğer aranızda uzun bir mesafe varsa, bu, kendini rahat hissetmediği ya da sizden hoşlanmadığı anlamına gelir.
Bir erkek konuşurken sürekli kendine dokunuyorsa, bu, onun konuştuğu konuyla ilgili kafasının karışık olduğu ya da rahatsız olduğu anlamına gelir. Sürekli kıpırdanmak ve rahat oturamamak da bu duruma işaret eder.

ÖNERİ
Karşınızdaki erkeğin otururken nasıl bir pozisyonda olduğuna dikkat edin. Kamburu çıkmış şekilde oturuyor ve kollarını da kavuşturuyorsa; gergin, sinirli ve üzgün olabilir. Ya da bir aktivite içindeyseniz bu aktiviteye kendini tamamıyla vermediği anlaşılır.

DOKUNMA ŞEKLİ
El ele tutuştuğunuzda da onun ellerinden gerekli mesajı alabilirsiniz. Dikkat edin, elinizi gevşek mi tutuyor yoksa elleriniz birbirine sıkı sıkı kenetleniyor mu? Eğer parmakları gevşekse sizinle arasındaki mesafeyi korumak istiyor, gerçek bir ilişkiye girmek istemiyor demektir. Ellerin kenetlenmesi ise yakınlığın ve sizinle birlikteyken kendini rahat hissetmesinin işaretidir.
Bir erkek yan yana iken elinize, omzunuza, dizinize dokunuyorsa, bu, onun sadece sizin söylediğinizle ya da yaptığınızla ilgilenmediği, aklından ‘farklı’ isteklerin geçtiği anlamına gelir. Bunu daha ilk buluşmada yapıyorsa hızlı bir çapkın olduğunu düşünmekte haklısınız.

09 Eyl 2014 - 14:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

hazal - Ben 13yasindayim kendimin iki kati adama asik oldum oda bana ama en yakin arkadadom sacma sapan seyler yapiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Eylül 14:44
02

suat bora - Kendisinin ülkesi bayragı milleti ve partisi için cabı gönülden çalışacağından eminim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Eylül 14:44
01

Dilek - Ben 12 yaşındayım ya birisi ikide bir bana gülümsüyordu ve ayağıma dokunuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Eylül 14:44

Çorum Haber