Zincir mağazalara kim 'Dur' diyecek?

Esnaf Odası ile Bakkallar Odası'na seslenen SP'li Bacak, "Alanya'nın her yanı irili ufaklı zincir mağaza ile doldu. Küçük esnafı bitiren bu mağazalara 'Dur' deyin" dedi.

Haber: Alper KUTAY

SAADET Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, yeni yürürlüğe giren Esnaf Ahilik Sandığı'nın amacını ve içeriğini gündeme taşıdı. Bu projeyi desteklediklerini söyleyen Bacak, "Ama tıpkı işsizlik maaşı ve evde çocuk bakım maaşı gibi istismara açık bir konu olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Alanya'daki meslek odası başkanları konuya iyi yönden bakıp değerlendirmelerde bulunmuş. Tabi en kötü şey işini kaybetmek ve deyim yerindeyse 'Akşam eve nasıl ekmek götüreceğim?' diye düşünmektir. Bu soru insanın hem sağlığını hem de psikolojisini bozar" dedi.
'ESNAF İŞİNİ NEDEN KAYBETTİ?'
Alanya'daki meslek odası başkanlarına bir de ricada bulunan Bacak, "Siyasi otoriteye esnafın ve çalışanın ne olup da işini kaybettiğini, evine ekmek götürmeyi düşünecek kadar kötü duruma düştüğünü, bu işin sonunun nereye varacağını da sorsunlar. Oda başkanlarının desteklediği bu proje pansuman bir çözümdür, hastalığı ortadan kaldırmaz" diye konuştu. Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir ve Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp'in küçük esnafı bitiren zincir mağazalar konusunda daha etkin çalışma yapmasını da isteyen Bacak, "Alanya'daki Şifa Polikliniği ile Hacı Memişler Camii arasında tam 7 zincir mağaza var" dedi.
'KÜÇÜK ESNAF KRİZİN DİBİNDE'
Bacak, açıklamasına şöyle devam etti: "Benim evimin etrafında bile tam 4 adet zincir mağaza açıldı. Alanya ve Alanya sınırları içerisindeki tüm mahallelerde durum aşağı yukarı aynı. Bu konunun üzerine bir daha eğilin. Mantar gibi türeyen bu mağazalara 'Dur' denilmesini sağlayın. Yoksa küçük esnafı Esnaf Ahilik Sandığı da kurtaramayacak. Böyle giderse küçük esnaf hızla kepenk kapatacak. Sandığa başvuran ve maaş alanlar hızla çoğalınca hükümet 'Para bitti' derse, o zaman ne olacak? Zaten bu sandık azami 10 ay destek verebilecek. Ya sonra?"

23 Şub 2017 - 15:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber