'YSK’nın kanunsuz kararıyla halkın iradesi çalındı'

CHP'li Budak, YSK'nın kanunun kendisine tanımadığı bir takdir yetkisini kullanarak referandum sonucuna etki ettiğini savunarak, “YSK’nın kanunsuz kararıyla halkın iradesi çalındı. YSK, kanunu çiğnemek yerine seçimlerin yenilenmesi yoluna gitseydi daha isabetli olurdu" dedi

Haber: Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya İl Başkanlığı ile Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, referandum ve YSK kararını değerlendirdi. Kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ederek, Yasama, Yürütme ve Yargı alanında geniş yetkili tek adam düzeni kurulmasını öngören anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde adaletsiz bir yarış yaşandığını kaydeden Budak, “Bir yanda devletin tüm olanaklarını ve gücünü kullananlar, bir yanda da demokrasi ve hukuku kendi olanaklarıyla savunmaya çalışan halkımız vardı. OHAL koşullarında büyük bir baskı ve yapılan tehditlere rağmen, halkımız cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmak için sandıklara gitti. Ama sandıkta halkın iradesi çalındı. YSK, kanuna açıkça aykırı davranarak, mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli saydı. Bu karar açıkça gayri meşrudur, geçersizdir. Tam kanunsuzluk halidir” dedi.

21 Nis 2017 - 16:13 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber