"Yönetim şeması belli olmalı"

CHP’li Alanya Belediye Meclis Üyesi Gökhan Sipahioğlu, “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ziyaretçi trafiğini bir an önce bitirip Alanya’yı nasıl yöneteceğinin şemasını çıkarması ve kamuoyuna açıklaması gerek” dedi

ALANYABelediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu üyesi İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı Gökhan Sipahioğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden neredeyse 20 gün geçmesine rağmen, coğrafyası büyüyen Alanya’nın nasıl ve hangi modelle yönetileceğinin belli olmadığını, bunun da gerek Alanya Belediyesi birimlerinde, gerekse şehir merkezi, belde ve köylerde yaşayan vatandaşlarda yetki kargaşası yarattığını belirtti. Gökhan Sipahioğlu, örneğin Türkler Mahallesi’nde, eski Türkler Belediyesi’ndeki bir görevliden imar izni alan bir vatandaşın bunu son onay için Alanya Belediyesi’ne getirdiğini, ancak son onayı yapacak yetkide bir amir veya memur bulamayıp mağdur duruma düştüğünü belirtti.

‘ALANYA NEYE GÖRE YÖNETİLECEK?’

Sipahioğlu, “Alanya artık eski Alanya değil. Bir ucu Demirtaş Aydap, diğer ucu Okurcalar Alara’da olan bir şehirden söz ediyorsak, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in bir an önce ‘Hoş geldin’ ve ‘Hayırlı olsun’ ziyaretlerini tamamlayıp Alanya’yı nasıl yöneteceğini Belediye Meclisi’ne ve Alanya kamuoyuna açıklaması gerekir. 6 Mayıs’ta yapılacak ikinci Belediye Meclis Toplantısı’na kadar Alanya’yı hangi bölgelere ayırıp ayırmayacağını, bunu yaparken coğrafyayı mı, nüfusu mu, yoksa Belediye Meclisi’ndeki MHP’li eski belde belediye başkanları olan üyelerin yönetmeyi arzu ettikleri bölgelere göre mi yapacağını belirlemesi ve açıklaması gerekir. Aksi takdirde önümüzdeki süreçte özellikle esnaf arasında büyük sıkıntılar yaşanabilir” dedi.

‘ESNAF MERAKLA YENİ SİSTEMİ BEKLİYOR’

Alanya şehir merkezindeki bir esnaf ile Okurcalar veya Demirtaş’taki bir esnaf arasında farklı uygulamalar yapma döneminin artık sona erdiğini dile getiren Sipahioğlu, “Herkese ve her kesime eşit hizmet ve uygulama götürülecek ve yapılacaksa, çok vakit kaybetmeden bunun adının konulması gerekir. Alanya Belediyesi artık Antalya Büyükşehir Belediyesi ile evli olduğuna göre, bu evliliğin sağlıklı yürümesi adına adımlar hemen atılmalı

17 Nis 2014 - 01:14 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber