''Yerel yöneticiler başvuru yapmasın''

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bekir Atalay, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda alınan bazı kararları da açıklayan Atalay, "Teşkilatlarımızda kongrelerimiz yeni yapıldı. Kongre öncesi 'Eğer 7 Haziran seçiminde aday olacaksanız, teşkilatlarda görev almayın' demiştik. Dolayısıyla 'Şimdi de kimse istifa etmesin' dedik. Kulağımıza gelen teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden az da olsa istifa var. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz, hiç başvuru yapmasınlar. Yani partimize aday adaylığı için başvuruda bulunmasınlar. Çünkü onların başvuruları işlem görmeyecek" dedi. Söz konusu kararın daha önce ilke olarak belirlendiğini hatırlatan Atalay, "Bu ilke kararımızı daha önce duyurduğumuz için şimdi de duyuruyoruz. Bu önemlidir. Hem gereksiz yere ödemede bulunacaklar, hem meşakkate girecekler. Dolayısıyla eğer istifa eden varsa il genel meclislerinden, belediye meclislerinden, belediye başkanlıklarından ve parti başkanlıklarından aday adaylıkları için partimize başvuruda bulunmasınlar. Bunu önemle duyuruyorum" dedi.

'TEMAYÜL YOKLAMASI YAPIYORUZ'

MYK'da alınan bir diğer kararı açıklayan Atalay, "Genel çerçeve olarak aday adaylığı sürecinde aday tespitinde partimiz illerimizde, bütün seçim çevrelerinde teşkilat temayül yoklaması yapıyoruz. Bu 28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde yapılacak. Bütün seçim çevrelerimizde bu 2 günde teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Seçim İşleri Başkanlığı'mız bunun hazırlıklarını tamamlamış durumda ve illerimize yakında bildirilecek. Bütün teşkilat mensuplarımız, il, ilçe, köy, mahalle temsilcimize kadar kadın ve gençlik kolları bu temayül yoklamasına katılacak. Yani başvurular bitecek, her seçim çevresinde başvuruda bulunan bütün aday adaylarımızı teşkilatlarımıza soracağız" şeklinde konuştu.

'ADAYLARI STK'LARA SORACAĞIZ'

Yeni bir karar daha aldıklarını açıklayan Atalay, "Her seçim çevresinde aday tespitinde ildeki sivil toplum kuruluşlarının da görüşünü alacağız. Yani bir anlamda şehrin ve kanaat önderlerinin görüşünü alacağız. Bunun için formatı henüz belirlemiş değiliz. Belki bir yere sandık koyacağız. Sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerimize, başkanlarına ve ildeki kanaat önderlerine diyeceğiz ki, 'İsteyenler gelsin AK Parti'den kimin o ilde, o seçim çevresinde aday olacağıyla ilgili düşüncesi varsa onu belirtsin.' Bir form olacak, gelip onu işaretleyip sandığa atacak. Bir şekilde bunun formatı çalışılıyor. Bunun ötesinde bütün seçim çevrelerinde ayrı ayrı il kamuoyu yoklamaları yapacağız ve o seçim çevrelerinde adaylarımızı belirlemeden önce bunu yapacağız. Aday adaylarına yönelik, 'Bunlardan hangilerinin, kimlerin şehrinizde AK Parti'den aday adayı olmasını istersiniz' diye soracağız. Aday adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirliyoruz ama bu kararımızı verirken bütün yöntemleri kullanacağız. 6 Mart'ta başlayacak çalışmalar için partimizde 'Tanıma, Mülakat Komisyonları'mız görev yapacak" diye konuştu.

12 Şub 2015 - 00:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber