‘Yeni definler artık Cikcilli’ye yapılacak’

ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun ITB Berlin Fuarı’na gitmesi nedeniyle dünkü Encümen toplantısına Başkanvekili Kemal Dere başkanlık etti.

Zabıta ve diğer birimlerden gelen konuların görüşüldüğü Encümen toplantısının bitiminde bir açıklama yapan Başkanvekili Kemal Dere, hem özel tapulu olan Bektaş hem de Otogar mevkiindeki Alanya Belediye Mezarlığı’nın kapasitesinin dolmak üzere olduğunu belirterek, “Bundan sonra yeni definleri Cikcilli beldesinde oluşturduğumuz 25 bin metrekare arazisi olan yeni mezarlığa yapacağız” dedi. Alanya Belediyesi'nin cenaze işlemleri için açtığı Alo 188 telefon hattının arandığında tüm cenaze işlemlerinin bir kuruş bile ödenmeden belediye tarafından ücretsiz yapıldığını dile getiren Dere, “Alo 188 hattını aramak vatandaşa sadece 1 kontöre mal oluyor” dedi. Alanya Belediyesi’nin cenaze hizmetleri konusunda bir yeniliğe daha imza attığını söyleyen Kemal Dere, “Alo 188 cenaze hattını arayan cenaze sahiplerinin tüm cenaze işlemleri belediye tarafından ücretsiz yapılıyor. Bu hizmetler içerisinde, cenaze raporunun çıkarılması, cenazenin alınması, morga kaldırılması, yıkanması, taziye alanına çadır kurulması, tabut temini, mezar kazımı ve defin işlemleri bulunuyor. Cenaze sahiplerine acılı günlerinde hem maddi hem de manevi destek veriliyor. Bilindiği gibi cenazelerde vatandaşlarımız bu tür işlemlerle uğraşamayacak kadar üzgün oluyor. Bu nedenle biz belediye olarak Alo 188 hattını hayata geçirdik. Cenaze sahibinin Alo 188 hattını arayarak adreslerini bildirmeleri yeterli. Biz gelen talep doğrultusunda tüm işlemleri ücretsiz üstleniyoruz. Ayrıca istendiği takdirde cenaze aracımızı evlerine kadar gönderiyoruz. Belediye olarak üstlenmediğimiz tek hizmet ise şehirden şehre yapılacak nakil. Onun dışındaki tüm hizmetler için vatandaşlarımız bize başvurabilir” diye konuştu. Alanya Belediye Mezarlığı'nın kapasitesinin dolmak üzere olduğunu ve en fazla üç ay daha defin yapılabileceğini belirten Dere, "Cikcilli Mezarlığı'nın 25 dönümü Alanya Belediyesi tarafından mezarlık alanı haline getirildi. Bu alan içerisinde idari ve gasilhane binalarını tamamladık. Sadece elektrik ve su probleminin çözülmesi için çalışma yapmaktayız. Mezarlığın suyu da Cikcilli su deposundan pompalama yöntemiyle verilecek. Şu an tüm çalışmaları tamamladık, üç ay içerisinde hizmete açacağız” dedi.

#

12 Mar 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber