Vali Altıparmak arayınca ‘Yumurta’dan vazgeçtiler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Alanya ziyareti öncesi ‘Yumurta Sürprizi’ ile gündeme gelen BBP İlçe Başkanı Ömer Baki Namal’ı dün Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk’un aradığı ortaya çıktı. Vali Altıparmak’ın Bakan Yıldırım’a yönelik ‘Yumurta Sürprizi’nden vazgeçmesini istediği öğrenilen Namal, “Yumurta işi espriydi ama pankart açıp tepkimizi göstereceğiz” diye konuştu.

Alper KUTAY
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Ömer Baki Namal, dün Yeni Alanya’da yayınlanan “BBP’den yumurtalı protesto hazırlığı” başlıklı haberin ardından kendisini çok sayıda kişinin aradığını ve sabahtan öğleden sonraya dek gelen aramalar yüzünden telefonunu iki kere şarj etmek durumunda kaldığını belirtti. Bilindiği gibi Namal, bugün Alanya’ya gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı karşılamak için 30 koli yumurta siparişi verdiklerini ve bu yumurtaları Alanya ziyareti sırasında Bakan Yıldırım’a ikram edeceklerini açıklamıştı. YUMURTA İŞİN ESPRİSİYDİ AMA SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ Dün haberin Yeni Alanya’da yer almasının ardından kendisini ilk olarak Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın, ardından Alanya Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk’un, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun ve Emniyet Müdürlüğü’nün aradığını söyleyen BBP İlçe Başkanı Ömer Baki Namal, “Ben haberden bir gün önce haberi yapan gazeteci arkadaşı telefonla arayıp Bakan Yıldırım’ın gelip gelmeyeceğini sordum. Geleceğini öğrenince de, ‘30 koli yumurta siparişi verdim, gelince Bakan Yıldırım’a hediye edeceğiz’ dedim. Gazeteci arkadaşımız da mesleği icabı bunu haber yapmış. Ben aslında espri yapmıştım, sözlerim yanlış anlaşılmış” diye konuştu. BAKAN BİNALİ YILDIRIM'I PANKARTLARLA PROTESTO EDECEĞİZ Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun Yeni Alanya’da çıkan haber hakkında telefonla kendisini arayıp bilgi aldıklarını söyleyen Namal, “Durumu izah ettim, bana böyle bir düşüncemiz varsa bunun demokratik olmayacağını söylediler. Yumurta konusu tamamen espriden ibarettir. Ama bizler Alanya Marina’nın açılışı sırasında orada olacağız ve demokratik koşullar içerisinde, her Türk vatandaşının protesto etme hakkı gereği Alperenler’e yakışan bir şekilde Bakan Yıldırım’a tepkimizi göstereceğiz” dedi.

#

10 Şub 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber