Uyar’dan ŞOK iddia

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Oba’daki 300 yataklı Bölge Hastanesi başta olmak üzere Alanya'da AKP Hükümeti tarafından yaptırılan bazı projelerde sık sık müteahhit değişmesini, “Müteahhitlere paraları ödenmediği için kaçmışlardır, bunun başka izahı olamaz” diye değerlendirdi

Alper KUTAY

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Cafer Uyar, dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından gündemi değerlendirdi. AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’e yüklenerek “Demagoji yapıyor” diyen Uyar, Alanya'da devam eden ve AKP Hükümeti tarafından finanse edilen projeler hakkında sert ifadeler kullanarak, hükümetin ekonomik olarak iflas ettiğini, bu yüzden müteahhitlerin parasını alamadıkları için kaçtıklarını ileri sürdü. Alanya’nın menfaatleri için yatırımların bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Uyar, “Oba’daki Bölge Hastanesi'nin, Kuşyuvası tünellerinin, Kestel ve Mahmutlar beldelerinde yapılan yol düzenleme çalışmalarının bir an önce bitirilmesini temenni ediyorum, beklentimiz o yönde” dedi.
‘GÜNEY’İ UYARDIM AMA OLMADI’
Bundan birkaç ay önce Bölge Hastanesi'ne gittiğini, fotoğraf çekip basın kuruluşları aracılığı ile kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Cafer Uyar, “O dönem yaptığım açıklamada, halkımızın bir an önce bu hastanenin bitmesini beklediğini söyledim. Geçen hafta yönetim kurulu üyelerimle birlikte Kestel ve Mahmutlar yolu üzerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledim, iktidarın Alanya temsilcilerini uyardım. Fakat AKP’nin İlçe Başkanı Hüseyin Güney, muhalefetin her açıklamasına 'Bunların gözü kör, kulağı sağır! Dürbünle değil, teleskopla baksalar bile hizmetlerimizi görmüyorlar' diyor. AKP'lilerin işi gücü demagoji yapmak, bizim amacımız ise eleştiri yaparak iktidarı çalışmaya sevk etmek” diye konuştu.
‘CEZAEVİNDEN BAŞKA HİZMET YOK’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başlayıp İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e kadar yukarıdan aşağıya AKP’nin tüm kademelerinin işinin gücünün demagoji yapmak olduğunu savunan Uyar, “Demagoji yaparak muhalefeti susturmak, kamuoyuna da şov yaparak bir şeyler yaptıklarını ima etmek istiyorlar ama gülünç duruma düşüyorlar. 11 senelik iktidarları boyunca, AKP’nin başlatıp bitirdiği ve hizmete açtığı Mahmutlar Kapalı Cezaevi'nden başka ne var? Önce bu soruya bir cevap versinler. Piyasalara bakıldığında AKP Hükümeti’nin ekonomik olarak nereye gittiği net bir şekilde görülüyor. Bunu daha önce İl Özel İdare'nin hükümetten aldığı ekonomik katkıya baktığımızda görmüştük” dedi.
‘MÜTEAHHİTLER PARASINI ALAMIYOR’
Uyar, açıklamasına şöyle devam etti: “Kendi dönemlerinde ilçelere 5-6 milyon TL para ayırırken, gittikçe azalan ve bu yıl 1 milyon TL'ye kadar düşen bir rakamla karşı karşıya kaldık. Bunu, İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi'nde Alanya'yı temsil eden MHP’nin elini zayıflatmak için yaptılar. Zaten ortada verebilecekleri bir para da yok. Hükümetin ekonomik olarak iflas ettiği ve yatırımların da bunun neticesinde durduğu çok belli. Bölge Hastanesi’nin müteahhidi kaçtı, yeni müteahhit geldi, o da kaçtı. Müteahhitler neden kaçıyor? Çünkü adamın alacağını ödeyemiyorsan o da kaçıp gider.”

12 Haz 2013 - 09:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber