'Ülkeyi gençler de yönetsin'

Alanya'da seçim çalışması yapan Çelik, milletvekili seçilme yaşının düşürülmesini eleştirenlere sitem etti. Çelik, "18 yaşında evlenen, 20 yaşında askere giden, 21 yaşında üniversite bitiren gençlerden korkmasınlar" dedi.

Haber: Alper KUTAY

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, bu sabah geldiği Alanya'da önce AKP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve partililerce karşılanan Çelik, daha sonra kırsal mahallelere giderek 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu için destek istedi. İlk olarak Burçaklar Mahallesi'ne geçen Çelik, daha sonra Gözübüyük Mahallesi'nde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Kendisinin TBMM'nin bu dönem en genç milletvekili olduğunu söyleyen Çelik, milletvekili seçilme yaşının düşürülmesinin önemli bir değişim olduğunu söyledi.
'BU ÜLKE GENÇLERE EMANET'
Gençlerin enerjisinin Meclis'e yansıyacağını söyleyen Çelik, “Siyasi olgunluk yaşlanarak değil, yaşanarak kazanılır” dedi ve gençlere güvendiklerini ifade etti. Çelik, “Gençlerin enerjisinin Meclis'e yansıtılması, 8 milyon gencin Meclis'te temsil edilmesi ve onların bakış açısının Meclis'te yansımasını önemsiyoruz. Ancak bu demek değil ki referandumdan sonra 600 milletvekilinin hepsi de 18 yaşındaki gençlerden oluşacak. Gençlerimiz 18 yaşında evlenebiliyor, 20 yaşında askere gidip elinde ağır silahla nöbet bekliyor. 21 yaşında üniversite bitirip inşaat mühendisi olup yaşadığımız evleri yapabiliyor, kaymakam olup ilçemizi yönetebiliyor, hakim olup kararlar verebiliyor. Aynı gençler milletvekili olup ülke yönetiminde de söz sahibi olmalıdır" diye konuştu.

29 Mar 2017 - 16:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet t - ULKE ZATEN GENÇLERİN ELINDE YOKSA BU ULKENIN SAHIBI KIM :)VAROLSUN GENÇLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mart 16:59

Çorum Haber