Türktaş’tan Down Cafe sözü

Alanya Belediye Başkanlığı'nın iddialı isimlerinden CHP Adayı Şefik Türktaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapmayı planladığı Türkiye'nin en modern Aktif Yaşam Merkezi'ni Alanya kamuoyuna tanıttı. Türktaş ayrıca örneklerine ancak büyükşehirlerde rastlanan, sadece down sendromlu gençlerin çalıştığı bir Down Cafe’yi Alanya Belediyesi’nin desteği ile hizmete açma sözü verdi

-Alper KUTAY CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, engelli vatandaşların ve rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarını bildiklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile ortak proje hazırladıklarını belirten Türktaş, “Bizim Alanya’da uyguladığımız projenin aynısı şu anda Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulanıyor. Bu tesisin daha büyüğünün ve daha moderninin Alanya'ya kurulması için gerekli çalışmalarımız yaptık. Belde ve köylerin Alanya ile birleşmesiyle Alanya’daki mevcut Engelsiz Yaşam Merkezi yetersiz gelecek. O yüzden engelli vatandaşlarımızın sesine seda, yarasına merhem olacağız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamın her alanına aktif katılımını sağlamak için hazırladığımız projeler sayesinde engelleri kaldırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olacak” dedi.

‘ENGELLİLER İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAYACAK’

Merkezin en önemli özeliklerinden birisinin, engelli vatandaşlara iş imkânı sağlayacak projeler üreten bir proje koordinasyon merkezi olması olduğunu ifade eden Türktaş, “Alanya'da down sendromu olan çocukların çalışabileceği bir Down Cafe açacağız. Down sendromlu çocukları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Ankara'ya gittiğimde aynısını gördüm, araştırdım. Kafeteryada servisi down sendromlu gençler yapıyor. Pahalı ve gösterişli kafeteryaların ilgisiz çalışanlarından sonra down sendromlu çocukların yüzlerindeki kocaman gülümsemeleriyle sizi karşılaması insanı duygulandırıyor. Cafe Down'dan ayrılırken onların pozitif enerjisi sayesinde, yüzünüzde gülümseme ile ayrılıyorsunuz. Bu sayede çocuklarımıza özgüven kazandırırken, maddi manevi katkımız oluyor. Ne olursa olsun bu projeyi hayat geçireceğim” diye konuştu.

TÜRKTAŞ’IN ENGELSİZ

KENT PROJESİ İÇERİĞİ

ALANYA Belediyesi bünyesinde Yabancılar Meclisi gibi Engelsiz Engelliler Meclisi oluşturulacak. Engelli vatandaşların iş istihdamı sorununu çözmek için mesleki kurslar açılacak. Engelli vatandaşların evlerine ücretsiz temizlik ve onarım hizmeti verilecek. Engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine temizliğine gidildiğinde gerekiyorsa gıda yardımı da yapılacak. Tüm çocuk parkları engelli çocuklar için revize edilecek. Engelli vatandaşlar için yelken, yüzme, tenis, fitness, okçuluk gibi spor dalları Alanya Belediyespor bünyesinde hayata geçirilecek. Alanya’nın tüm sokakları özel bir ekiple taranacak, kaldırımların tümü revize edilecek, eksik hissedilebilir yüzey uygulamaları tamamlanacak, hatalı uygulamalar düzeltilecek.

30 Oca 2014 - 18:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber